Μέσι: «Απειλεί» θρυλικό ρεκόρ σκοραρίσματος του Πελέ!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 15:13 Μέσι: «Απειλεί» θρυλικό ρεκόρ σκοραρίσματος του Πελέ!

Ήταν 17 ετών, δέκα μηνών και επτά ημερών όταν ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, κόντρα στην Αλμπαθέτε. Από την Πρωτομαγιά του 2005 μέχρι τώρα ο Αργεντινός ηγέτης των Μπλαουγκράνα έχει... φορτώσει τα αντίπαλα δίχτυα και είναι πολύ κοντά στο να καταρρίψει ένα θρυλικό ρεκόρ του Πελέ.

Την πρωτομαγιά του 2005 πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Μπαρτσελόνα, μέσα στο Καμπ Νου. Από τότε, ο Λιονέλ Μέσι έχει… ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα, φτάνοντας τα 604 τέρματα με τη φανέλα των Καταλανών

Πιο συγκεκριμένα, ο Μέσι έχει πετύχει σε 691 παιχνίδια με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα 420 γκολ στη La Liga, 112 στο Champions League, 51 στο Copa del Rey, 13 στο Ισπανικό Super Cup, πέντε στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και τρία στο Ευρωπαϊκό Super Cup.

Ο Μέσι απέχει πλέον μόλις 39 γκολ από το ρεκόρ του θρυλικού Πελέ, ο οποίος έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα στην ιστορία με έναν σύλλογο. Το “μαύρο διαμάντι” είχε πετύχει 643 γκολ με τη φανέλα της Σάντος από το 1956 έως το 1974.

Από τη στιγμή που για 10 διαδοχικές περιόδους ο Λιονέλ Μέσι έχει ξεπεράσει τα 40 γκολ, θεωρείται πολύ πιθανό ο Αργεντινός να καταρρίψει το ρεκόρ του Πελέ τη φετινή σεζόν.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση