Ιταλία – Ελλάδα: Προσπάθεια για… επανεκκίνηση από τη «νέα» εθνική στη Ρώμη!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019 13:32 Ιταλία – Ελλάδα: Προσπάθεια για… επανεκκίνηση από τη «νέα» εθνική στη Ρώμη!

Ένα νέο ξεκίνημα θα προσπαθήσει να κάνει η Εθνική Ελλάδας απόψε το βράδυ. Η «Γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει στο «Ολίμπικο» της Ρώμης την Ιταλία, σε ματς για την 7η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020 και θέλει να… σβήσει την κακή εικόνα που δημιούργησε με την κακή της πορεία στα προκριματικά.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζον Φαν Σιπ, ελλείψει βαθμολογικού κινήτρου επέλεξε να αφήσει εκτός κλήσεων παίκτες όπως οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μήτρογλου και Τοροσίδης, προκειμένου να δει κάποιους νέους ποδοσφαιριστές, ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Το κίνητρο, λοιπόν, για όσους παίξουν είναι πολύ μεγάλο, αφού η Ιταλία είναι μια από τις ποδοσφαιρικές υπερδυνάμεις του πλανήτη, η «μηχανή» της οποίας έχει ξαναπάρει… μπροστά επί ημερών Ρομπέρτο Μαντσίνι. Η «σκουάντρα ατζούρα» θα αγωνιστεί με την πράσινη φανέλα της και θέλει τη νίκη για να «σφραγίσει» και μαθηματικά την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

Ο Ολλανδός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας έκανε αρκετές δοκιμές σχηματισμών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και αναμένεται να παρατάξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με το 4-3-3, το οποίο μπορεί να γίνεται και 4-3-1-2.

Την εστία της Εθνικής θα υπερασπιστεί ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Το δίδυμο των στόπερ θα αποτελείται από τους Δημήτρη Σιόβα και Παντελή Χατζηδιάκο. Δεξιά στην άμυνα θα είναι ο Βασίλης Μπακάκης και αριστερά ο Κώστας Σταφυλίδης, ο οποίος έχει τις περισσότερες συμμετοχές και αναμένεται να πάρει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Στη μεσαία γραμμή ο Δημήτρης Κουρμπέλης θα είναι το εξάρι, ο Πέτρος Μάνταλος θα αγωνιστεί ως δεξιός εσωτερικός χαφ και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης θα παίξει αριστερά.

Από εκεί και πέρα, ο Τάσος Δώνης και ο Τάσος Μπακασέτας θα πάρουν θέση στο αρχικό σχήμα της «γαλανόλευκης» επίθεσης, ενώ φαίνεται ότι παίζεται μία θέση μεταξύ Εύθυμη Κουλούρη και Δημήτρη Λημνιού.

Το «Ολίμπικο» αναμένεται να είναι κατάμεστο, αφού ως το βράδυ της Πέμπτης είχαν διατεθεί περισσότερα από 45.000 εισιτήρια. Η επιθυμία των φιλάθλων της πρωτεύουσας για να παρακολουθήσουν τη «σκουάντρα ατζούρα» είναι μεγάλη, καθώς η Εθνική Ιταλίας θα επιστρέψει στο ιστορικό γήπεδο της «αιώνιας πόλης» για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα χρόνια.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Βοσνία-Φινλανδία (19:00)

Λιχτενστάιν-Αρμενία (21:45)

Ιταλία-Ελλάδα (21:45)

Η βαθμολογία

Ιταλία 18 (18-3)

Φινλανδία 12 (8-4)

Αρμενία 9 (12-11)

Βοσνία 7 (12-11)

Ελλάδα 5 (7-10)

Λιχτενστάιν 1 (1-19)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική

Φινλανδία-Αρμενία (19:00)

Λιχτενστάιν-Ιταλία (21:45)

Ελλάδα-Βοσνία (21:45)

 

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση