Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νίκη για 1η θέση του Ολυμπιακού – Νίκη ανάσα για Λάρισα, Άρη και Ατρόμητο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2019 22:14 Νίκη για 1η θέση του Ολυμπιακού – Νίκη ανάσα για Λάρισα, Άρη και Ατρόμητο

Με τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ, ολοκληρώθηκε το 2ο μέρος του προγράμματος της 8ης αγωνιστικής της Super League 1.

Με το τελικό 2-0 οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν ξανά μόνοι πρώτοι με 22 βαθμούς.

Στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια της ημέρας, είχαμε την ιστορική νίκη της ΑΕΛ επί του Παναθηναϊκού στο Ολυμπιακό Στάδιο με 1-2 και τις νίκες των Ατρομήτου και Άρη επί του Πανιωνίου (4-0) και Παναιτωλικού (2-0) αντίστοιχα, αποτελέσματα που εξυπηρετούν την Λαμία, ειδικά αν φέρει καλό αποτέλεσμα τη Δευτέρα στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, παιχνίδι που κλείνει την αγωνιστική.

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0

«Ερυθρόλευκο» βάφτηκε το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League, καθώς ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης. Οι παίκτες του Μαρτίνς ήταν καλύτεροι καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν δίκαια τους τρεις βαθμούς. Ο Σεμέδο στο 9' άνοιξε το σκορ και ο Καμαρά στο 77' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Οι Πειραιώτες σημείωσαν κι άλλο γκολ με τον Ελ Αραμπί, αλλά ακυρώθηκε μετά την χρησιμοποίηση του VAR. Με αυτό το τρίποντο ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ άφησε την ΑΕΚ πίσω με 8 βαθμούς.

Οι Πειραιώτες έφτασαν τις 14 διαδοχικές νίκες στην έδρα τους, μετά την ισοπαλία (1-1) με τον Παναθηναϊκό στις 11 Νοεμβρίου 2018. Ως γηπεδούχοι εναντίον της ΑΕΚ, έχουν οκτώ νίκες στους τελευταίους εννέα αγώνες, ενώ σ΄αυτά τα ματς έχουν πετύχει συνολικά 27 γκολ δηλαδή τρία ανά αγώνα. Παράλληλα, έφτασαν τις 50 νίκες επί των «κιτρινόμαυρων» σε επίπεδο Α΄ εθνικής (η ΑΕΚ έχει 37).

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έμεινε για 10ο διαδοχικό αγώνα χωρίς νίκη σε ντέρμπι (εναντίον Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ), με την τελευταία της επιτυχία να έχει σημειωθεί την 1η Απριλίου 2018 με 3-0 επί του Παναθηναϊκού.

«Ήμασταν πανέτοιμοι να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Παρουσιαστήκαμε πολύ δυνατοί, μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε και πήραμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα» είπε ο Πέντρο Μαρτίνς, ενώ ο Κωστένογλου ξεκαθάρισε πως δεν έχει παράπονο από τους παίκτες του που ήταν ανταγωνιστικοί «... μέχρι να δεχτούμε το δεύτερο γκολ».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΛ 1-2

Ο πράσινος αγωνιστικός... κατήφορος συνεχίστηκε στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου η Λάρισα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό μετά από 28 χρόνια (!), παραμένοντας παράλληλα αήττητη για πέμπτο ματς. Το τελικό 2-1 υπέρ του θεσσαλικού συγκροτήματος, είναι βέβαιο ότι θα φέρει περαιτέρω ανακατατάξεις στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, αφού εκτός όλων των άλλων δείχνει αδυναμία να εκμεταλλευτεί τη δύναμη της έδρας του έχοντας χάσει 11 βαθμούς εφέτος στο ΟΑΚΑ, με αρνητικό απολογισμό τρεις ήττες (ΟΦΗ, Ξάνθη, Λάρισα) και μία ισοπαλία (Ολυμπιακό). Ο Μιλοσάβλιβιτς άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 35ο δευτερόλεπτο, ενώ ο Ουάρντα στο 57` με τρομερή ντρίμπλα απέναντι στον Αποστολάκη, εκτέλεσε τον Διούδη διπλασιάζοντας τα τέρματα της Λάρισας. Στο 62ο λεπτό, ο Ζαχίντ με όμορφο σουτ από τα όρια της περιοχής νίκησε τον Κρίστινσον για να μειώσει σε 2-1. Να σημειωθεί ότι στο 35ο λεπτό, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, ακύρωσε γκολ του Παναθηναϊκού με τον Καμπετσή), αφού είδε επιθετικό φάουλ στον Ισλανδό γκολκίπερ της Λάρισας.

Ήταν Οκτώβριος του 1991 και πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν ο  Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όταν η ΑΕΛ είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Πέρασαν 28 χρόνια για να πανηγυρίσουν οι «βυσσινί» τη δεύτερη νίκη της Ιστορίας τους στην έδρα των «πράσινων» και σε σύνολο 34 αγώνων. Με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ο ΠΑΟ αναζητά ακόμα την πρώτη εντός έδρας νίκη του στη φετινή σεζόν, καθώς έχει χάσει από τρεις επαρχιακές ομάδες (Ξάνθη, ΟΦΗ, ΑΕΛ) και ο Γιώργος Δώνης συνιστά ψυχραιμία. «Μην χτυπάτε τους παίκτες. Δεν θεωρώ πως η ομάδα ήταν κακή στο σύνολο της αλλά ήμασταν κακοί στο ότι δεν μπορούσαμε να βάλουμε γκολ και στα λάθη που κάναμε» δήλωσε μετά το τέλος της αν αναμέτρησης, ενώ ο τεχνικός των θριαμβευτών, Μιχάλης Γρηγορίου  μίλησε για μια ιστορική επιτυχία και πρόσθεσε ότι «... τέτοια ματς μεγαλώνουν την ομάδα και η ΑΕΛ είναι έτσι κι αλλιώς από μόνη της μια μεγάλη ομάδα»

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-0

Ο Ατρόμητος επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα της Super League, αφού κατά την 8η ημέρα της διοργάνωσης επικράτησε εύκολα 4-0 του ουραγού Πανιωνίου και ταυτόχρονα πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα αφού έφθασε στους 11 βαθμούς. Αντίθετα ο Πανιώνιος που υπέστη την 4η συνεχή ήττα του, παρέμεινε στην τελευταία θέση με -2 βαθμούς (ξεκίνησε με -6β) και δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Οι γηπεδούχοι που προέρχονταν από την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό, ήθελαν τη νίκη κι έδειξαν αποφασισμένοι από την αρχή να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 17 με πέναλτι του Μανούσου το οποίο κέρδισε ο Ταλόχα, που ανατράπηκε από τον Μασούρα.  

Θρίαμβος για την ομάδα του Περιστερίου που σε συνδυασμό με το περσινό 3-0 έχει δύο διαδοχικές νίκες επί του Πανιωνίου με συνολικό σκορ 7-0. Κι αυτό ενώ δεν είχε νίκη στα πέντε προηγούμενα μεταξύ τους παιχνίδια. Ο Χαβιέρ Ούμπιδες σε ηλικία 37 ετών, οκτώ μηνών και 16 ημερών έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία σκόρερ στην Ιστορία του Ατρόμητου.

Μετά από το κακό ξεκίνημα στη Super League, ο Ατρόμητος βρίσκει ρυθμό και ο Γιάννης Αναστασίου δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένος. Ωστόσο επεσήμανε ότι: «Είναι δύσκολο πρωτάθλημα, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, θέλει προσοχή, πειθαρχία, ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε. Αυτό που θέλουμε είναι να κρατήσουμε την σταθερότητα μας».

Σε δεινή θέση βρίσκεται ο Πανιώνιος, πραγματοποιώντας κάκιστο ξεκίνημα με έξι ήττες στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές. Ο Νίκι Παπαβασιλείου ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας για την κακή εμφάνιση και όσο για τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί με την ομάδα του τελευταία και στο -2, υποσχέθηκε: «Θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε...»

ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-0

Δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι, αμφότερες στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αρκετές ώστε να φτάσει ο Άρης στη νίκη με 2-0 επί του Παναιτωλικού στο "Κλεάνθης Βικελίδης", στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League. Οι "κίτρινοι" έκαναν το 2/2 με τον Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο τους, αφήνοντας την ομάδα του Μάκη Χάβου - που είχε δοκάρι αλλά και... αποβολή - δίχως νίκη στο πρωτάθλημα και σε δεινή βαθμολογική θέση.

Βίοι αντίθετοι για τις δύο ομάδες που άλλαξαν ταυτόχρονα προπονητή, στις 14 Οκτωβρίου. Όμως από τότε ο Μίκαελ Ενινγκ συμπλήρωσε δύο νίκες χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί γκολ (προηγήθηκε το 1-0 επί της Ξάνθης), ενώ ο Μάκης Χάβος ξεκίνησε με εντός έδρας ισοπαλία (2-2 με ΑΕΛ) και σήμερα γνώρισε την 50η του ήττα, στις τρεις θητείες του στον Παναιτωλικό.

Ο Αρης νίκησε την ομάδα του Αγρινίου μόλις για δεύτερη  πρώτη φορά σε επίπεδο Super League. Ο Ένινγκ χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα με την προηγούμενη αγωνιστική και εξήγησε την απόφασή του λέγοντας: «Νικήσαμε και δεν είχα λόγο να αλλάξω κάτι. Σήμερα όμως μας έδωσαν ώθηση στο παιχνίδι οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο».

Ο Μάκης Χάβος από την πλευρά του στάθηκε Στο δοκάρι που είχε η ομάδα του και στην αποβολή του Μοράρ.  «Αν κάναμε το 2-1 θα ξαναμπαίναμε στο παιχνίδι. Επίσης μας στοίχισε και η αποβολή  εκεί που η ομάδα έδειχνε ότι μπορούσε να αντιδράσει, μας χάλασε όλα τα σχέδια»

Πληροφορίες ΑΠΕ - ΜΠΕ