Εκτός Ολυμπιακού ο Τούρκος χαντμπολίστας για τον στρατιωτικό χαιρετισμό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 20:26 Εκτός Ολυμπιακού ο Τούρκος χαντμπολίστας για τον στρατιωτικό χαιρετισμό

Σε απολογία κάλεσε και η ΑΕΚ τον δικό της αθλητή

Την έντονη αντίδραση των διοικήσεων ΑΕΚ και Ολυμπιακού, προκάλεσε η κίνηση Τούρκων αθλητών χάντμπολ των δύο ομάδων που χαιρέτησαν στρατιωτικά, σε ένδειξη υποστήριξης της τουρκικής εισβολής στη βορειοανατολική Συρία.

Ήδη ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι ο Τινκίρ τίθεται πλέον εκτός ομάδας:

«Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., ανακοινώνει ότι μετά από απόφαση της διοίκησης, ο Ντουρμούς Αλί Τινκίρ τίθεται εκτός ομάδας χάντμπολ και ως εκ τούτου δεν θα μετέχει στις δραστηριότητες του τμήματος».

 

Η διοίκηση της «Ένωσης» κάλεσε σε απολογία τον αθλητή Εζμουσούλ και αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «η ΑΕΚ καλεί σε απολογία τον τερματοφύλακα της ομάδας χάντμπολ, Yunus Ozmusul, για παράβαση του εσωτερικού κανονισμού».

Υπενθυμίζεται ότι οι Γιουνούς Εζμουσούλ (Yunus Özmusul) της ΑΕΚ και ο Ντουρμούς Αλί Τινκίρ (Durmuş Ali Tınkır) του Ολυμπιακού, ήταν μεταξύ των παικτών που φαίνονται να προχώρησαν σε στρατιωτικούς χαιρετισμούς, μετά το τέλος του αγώνα της Τουρκίας με το Βέλγιο, για τον 4ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Εσκισεχίρ.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι οι φίλαθλοι των δύο ελληνικών ομάδων διαμαρτυρήθηκαν για τη συγκεκριμένη πράξη των Τούρκων αθλητών με εκτεταμένα σχόλια στα social media, ζητώντας από τις διοικήσεις να λάβουν τα αναγκαία μέτρα.

πηγή: news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση