Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανιώνιος – Άρης 1-1: Άντεξαν στην πίεση οι κυανόλευκοι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 23:06 Πανιώνιος – Άρης 1-1: Άντεξαν στην πίεση οι κυανόλευκοι

Ο Άρης πίεσε πολύ στο τέλος, είχε δύο δοκάρια αλλά ο Πανιώνιος κράτησε την ισοπαλία

Ο Πανιώνιος έχασε με σοβαρό τραυματισμό τον Μαξίμοβιτς και με αποβολή τον Μιλόγιεβιτς, όμως κατάφερε να πάρει προβάδισμα με τον Άρτσε και να στριμώξει τον Άρη, ο οποίος βρήκε την ισοφάριση με γκολάρα του Ρόουζ!

Πολύ σκληρός για να... πεθάνει είναι ο Πανιώνιος. Παρότι είδε στο παρά ένα τον Κότνικ να τίθεται νοκ άουτ, «έχασε» στο πρώτο ημίχρονο τον Μαξίμοβιτς με σοβαρό τραυματισμό και έμεινε στο 48' με παίκτη λιγότερο, όχι μόνο δεν έχασε από τον Αρη, αλλά μέχρι το 85' κρατούσε μία υπερπολύτιμη νίκη. Σε ένα ματς που το τελικό 1-1 αφήνει και τις δύο ομάδες... παραπονεμένες, αφού οι μεν γηπεδούχοι έκαναν κατάθεση ψυχής, οι δε φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά απώλεσαν πολλές κλασικές ευκαιρίες.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Μαλέρμπ στο τέρμα, τους Παπαγεωργίου, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλο, Λυμπεράκη στην άμυνα, τους Κόρμπος, Μαξίμοβιτς στο «6» και «8», τους Αρτσε, Παπανικολάου στα άκρα και τον Οικονομίδη πίσω από τον Αραμπούλι.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Εμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Σάσα, Ματίγια στον άξονα, τους Φετφατζίδη, Ντιγκινί στα άκρα και τον Μπρούνο Γκάμα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ιντέγε.

Ο αγώνας στα πρώτα του 20 με 25 λεπτά χαρακτηρίζονταν από νευρικότητα. Στο 19' ήδη ο ρέφερι Μανούχος είχε δείξει 4 κίτρινες και υπάρχαν πολλά φάουλ. Οι «κυανέρυθροι» στο 4' απώλεσαν μία καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Παπανικολάου και μέχρι εκείνο το διάστημα αμύνονταν καλά. Τότε ο Αρης έκανε την πρώτη του ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ τους, όταν στο 22' ο Ιντέγε απέφυγε υπέροχα τον Ευαγγέλου και μόνος απέναντι στον Μαλέρμπ έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον επερχόμενο Ντιγκινί, ο οποίος από ευνοϊκή θέση σούταρε ψηλά άουτ.

Ο Νιγηριανός στράικερ «άγγιξε» το γκολ και στο 34' (απέκρουσε ο Μαλέρμπ), ο Φετφατζίδης είχε μία καλή στιγμή, ενώ την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι απειλούσαν από αέρος (Λυμπεράκης, Κόρμπος).

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό άλλαξαν τα δεδομένα, καθώς ο Μιλόγεβιτς σε διάστημα 3 λεπτών (46'-48') είδε δύο κίτρινες και αποβλήθηκε. Αυτόματα οι Θεσσαλονικείς κρατούσαν μπάλα, ο Πανιώνιος «γύρισε» το σύστημα σε 4-4-1 και έδωσε βάρος στα μετόπισθέν του. Οι Ρόους, Ιντέγιε απώλεσαν τη διπλή ευκαιρία του 55', ο αγώνας άρχισε να παίζεται στο μισό του Πανιωνίου, αλλά οι παίκτες του αναζητούσαν εκείνη τη... μισή φάση. Τη βρήκαν στο 66', όταν η μπάλα μετά από τακουνάκι του Κόρμπου έγινε κάτοχος της μπάλας και με συρτό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Εμαν.

Από εκείνη τη στιγμή στο μυαλό των «κυανέρυθρων» υπήρχε και εύλογα μόνο ένα πράγμα. Πώς να κρατήσουν το μηδέν. Η διάταξή τους έγινε ουσιαστικά 5-3-1 (πότε έπαιζε ο Παπαγεωργίου τρίτος στόπερ και πότε ο Κόρμπος) και μέχρι το 85' ήταν εντός στόχου. Από εκείνο το λεπτό όμως οι «κίτρινοι» πάτησαν γκάζι και την ίδια στιγμή εκείνοι έβγαλαν κούραση και άγχος. Το πανέμορφο γκολ του Ρόουζ (85') όχι μόνο έφερε στα ίσα το παιχνίδι, αλλά και έδωσε... φτερά στα πόδια των φιλοξενουμένων.

Μάλιστα δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως μέχρι το φινάλε η μπάλα παίζονταν πλέον μέσα στα καρέ του Πανιωνίου! Στα εναπομείναντα λεπτά οι Μαντσίνι, Τόνσο είχαν από ένα δοκάρι, ο Αργεντινός και ο Λάρσον είδαν τις προσπάθειές τους να σταματούν από τον Μαλέρμπ,ενώ ο Ιντέγιε αστόχησε 2-3 φορές από καλή θέση. Ωστόσο οι του Αρη δεν έφτασαν στην ανατροπή και ο Πανιώνιος πήρε έναν παλικαρίσιο βαθμό.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μαλέρμπ, Παπανικολάου, Αραμπούλι, Ευαγγέλου, Μαξίμοβιτς (41' Μιλόγεβιτς), Οικονομίδης, Αρτσε (71' Τσιλούλης), Σταυρόπουλος, Κόρμπος, Παπαγεωργίου.
ΑΡΗΣ: Εμαν, Σούντγκρεν (84' Μαντσίνι), Κόρχουτ, Βέλεθ, Ρόουζ, Σάσα , Ματίγια, Φετφατζίδης, Ντιγκινί (78' Λάρσον), Μπρούνο Γκάμα (65' Τόνσο), Ιντέγιε

πηγή: gazzetta.gr