Μπάγερν – Ολυμπιακός: Για το… θαύμα που θα γράψει ιστορία οι “ερυθρόλευκοι”!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 12:33 Μπάγερν – Ολυμπιακός: Για το… θαύμα που θα γράψει ιστορία οι “ερυθρόλευκοι”!

Το δυσκολότερο παιχνίδι στη φάση των ομίλων του Champions League δίνει απόψε (6/11, 19:55, NewsIt.gr, CosmoteSports 2) ο Ολυμπιακός, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία. Η 4η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου βρίσκει τους Πειραιώτες να αντιμετωπίζουν τους πρωταθλητές Γερμανίας στην “Alianz Arena” του Μονάχου, σε μία αναμέτρηση που οι Βαυαροί ψάχνουν ευρεία νίκη για να εξιλεωθούν από την ντροπιαστική ήττα με 5-1 από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Μια ήττα που κόστισε και τη θέση του Νίκο Κόβατς, που απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Μπάγερν.

Ο Ολυμπιακός πάει για το… θαύμα, καθώς μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου, όπου καμία ελληνική ομάδα δεν έχει καταφέρει να φύγει αλώβητη. O Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία, με μία νίκη.

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και στην παράδοση

Η παράδοση του Ολυμπιακού με τη Μπάγερν πάντως δεν είναι καθόλου καλή αφού οι Βαυαροί μετρούν μόνο νίκες στις πέντε μεταξύ τους αναμετρήσεις ανεξαρτήτως έδρας ενώ έχουν σημειώσει 17 γκολ έναντι 4 των “ερυθρόλευκων”.

Στο Μόναχο οι Πειραιώτες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να σκοράρουν κι έχουν δεχτεί δύο βαριές ήττες. Αρχικά το μακρινό 1980-81 είχαν ηττηθεί με 3-0, ενώ την περίοδο 2015-16 είχαν με 4-0. Οι Τόμας Μίλερ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχουν σημειώσει από τρία γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός καταφέρει αυτό που μοιάζει ακατόρθωτο όχι θα γίνει το μεγάλο φαβορί για την 3η θέση του ομίλου που οδηγεί στο Europa League αλλά θα μπει πλέον γερά στην υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Τα πλάνα των δύο “μονομάχων”

Ο Χάνσι Φλικ στο ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής της Μπάγερν θα έχει ως βοηθό του στον πάγκο τον Μίροσλαβ Κλόζε και αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Νόιερ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Παβάρ και αριστερά τον Ντέιβις, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Μαρτίνεθ και Αλάμπα. Στο κέντρο θα βρίσκονται οι Τιάγκο, Κίμιχ, δεκάρι ο Κουτίνιο, αριστερά ο Γκορέτσκα και δεξιά ο Μίλερ, ενώ ο Λεβαντόφσκι θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης.

Στον αντίποδα, ο Μαρτίνς επιθυμεί μια συμπαγή ομάδα που θα επιχειρήσει να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις. O τεχνικός του Ολυμπιακού αναμένεται να παρατάξει την εξής ενδεκάδα: Σα, Ομάρ, Σεμεδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε, Μασούρας, Γκερέρο.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Πάβελ Ρατσκόφσκι. Ο Πολωνός ρέφερι είχε σφυρίξει στην ήττα του ΠΑΟΚ με 2-0 στη Σουηδία από την Εστερσουντ. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ομπούκοβιτς και Σιέκα, με τέταρτο τον Γιάκουμπικ, ενώ στο VAR θα είναι ο Ισπανός Ερνάντεθ και ο Πολωνός Κβιατκόφσκι.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση