Μπάγερν – Ολυμπιακός: Ανώτεροι οι Βαυαροί! Προσπάθησε αλλά “λύγισε” στο Μόναχο!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2019 23:55 Μπάγερν – Ολυμπιακός: Ανώτεροι οι Βαυαροί! Προσπάθησε αλλά “λύγισε” στο Μόναχο!

Η ποιότητα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και η ανωτερότητα μιας... σβηστής Μπάγερν Μονάχου αρκούσε για να φέρει τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” έδωσαν τη "μάχη" τους κόντρα στους “πληγωμένους" Βαυαρούς, αλλά τελικά ηττήθηκαν με 2-0, σε ματς για την 4η αγωνιστική του Champions League. Αρκετές και μεγάλες επεμβάσεις από τον Σα, που όμως “λύγισε” από τον Πολωνό και τον Πέρισιτς Με έναν βαθμό παρέμεινε η ομάδα του Μαρτίνς – Στην επόμενη φάση η Μπάγερν με 4x4.

Όλοι περίμεναν να δουν την αντίδραση της Μπάγερν Μονάχου μετά την “πεντάρα” από την Άιντραχτ και την απόλυση του Νίκο Κόβατς. Παρά την πίεση που δέχθηκε, ο Ολυμπιακός δεν φοβήθηκε μέσα στην “Allianz Arena”, έβγαλε ένα πολύ καλό πρόσωπο, είχε σε μεγάλη βραδιά τον Σα και τελικά έχασε με 2-0.

Το αποτέλεσμα αυτό κράτησε τον Ολυμπιακό με 1 βαθμό στην τελευταία θέση του ομίλου του και έδωσε και μαθηματικά την πρόκριση στην Μπάγερν Μονάχου στην επόμενη φάση του Champions League.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Μπάγερν Μονάχου είχε μεγάλο ποσοστό κατοχής της μπάλας από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, ενώ πρέσαραν ψηλά (ειδικά με τον Μίλερ), κάθε φορά που ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα. Η ομάδα του Μαρτίνς έδειξε μεγάλη ψυχραιμία στην αμυντική της λειτουργία και μάλιστα είχε την πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο ματς (12′). 16′ Ο Γκνάμπρι έκανε το λάθος,, ο Γκερέρο γύρισε την μπάλα με “τακουνάκι” στη μεγάλη περιοχή, ο Ραντζέλοβιτς έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νόιερ.

Ο Ολυμπιακός έδειξε σταθερότητα στην αμυντική του λειτουργία, με τον Ραντζέλοβιτς να εντυπωσιάζει με το πάθος που έδειξε στα δεξιά της ερυθρόλευκης πτέρυγας. Αν και δεν μπόρεσαν να κρατήσουν στην κατοχή τους την μπάλα, οι Πειραιώτες διαχειρίστηκαν σωστά την πίεση της Μπάγερν. Οι Βαυαροί δεν βρήκαν διαδρόμους προς τα καρέ του Σα και η πρώτη τους ευκαιρία (25′) ήρθε από σέντρα. Ο Λεβαντόφσκι έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν… ανησύχησε τον Πορτογάλο πορτιέρε της ελληνικής, ομάδας, που μπλόκαρε εύκολα.

Οι παίκτες της Μπάγερν ανέβασαν.. στροφές και κάποιες προσωπικές εμπνεύσεις έφεραν σε δύσκολη θέση τον Σα. Στην κορυφαία στιγμή των Βαυαρών, ο Πορτογάλος πορτιέρε έδιωξε με δυσκολία το κοντινό σουτ του Κομάν. Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη -αλλά και τυχερή- ευκαιρία να πάνε στα αποδυτήρια με το 1-0. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 45′ η μπάλα βρήκε λίγο στον Λεβαντόφσκι (πήδηξε στο πρώτο δοκάρι) έφτασε στον Παβάρ, που… κατά λάθος την έστειλε στο αριστερό δοκάρι του Σα.

Το γήπεδο… έγειρε με την έναρξη της επανάληψης. Η Μπάγερν έκλεισε τον Ολυμπιακό στα καρέ του και στο 50′ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Λεβαντόφσκι πήρε την πρώτη κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μαρτίνες έπιασε τη δεύτερη και ανάγκασε τον Σα να κάνει μια δύσκολη επέμβαση.

Ο Πορτογάλος πορτιέρε ήταν η… κολόνα του Ολυμπιακού, έχοντας σημαντικές επεμβάσεις στα σουτ των Βαυαρών. Η Μπάγερν όμως είχε τον έλεγχο του ματς και κατάφερε να παραβιάσει την εστία των Πειραιωτών στο 69′. Ο Κομάν έβγαλε την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά, ο Λεβαντόφσκιμ έκανε προβολή… επιπέδου με το εξωτερικό και έκανε το 1-0.

Ένα λεπτό μετά, ο Κομάν ΚΑΤΑΦΕΡΕ να αστοχήσει σε προβολή σχεδόν πάνω στη γραμμή του τέρματος του Ολυμπιακού! Ο Πέδρο Μαρτίνς “στήριξε” την επιθετική γραμμή των “ερυθρόλευκων” βάζοντας στο ματς τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να βάλει προβλήματα στα καρέ του Νόιερ, που είδε την ομάδα του να φτάνει στο 2-0. Μετά από ταχύτατη αντεπίθεση των Βαυαρών στο 89′, ο Τολισό έκανε το γύρισμα, ο Τσιμίκας δεν μπόρεσε και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (ένα λεπτό μετά την είσοδο του στο ματς) ο Πέρισιτς “εκτέλεσε” τον Σα από τη μικρή περιοχή.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση