ΠΑΟΚ – ΑΕΛ: Με “πυροβολισμό” του Σβιντέρφσκι έγινε… συγκάτοικος στην κορυφή!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 22:27 ΠΑΟΚ – ΑΕΛ: Με “πυροβολισμό” του Σβιντέρφσκι έγινε… συγκάτοικος στην κορυφή!
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΛ με 1-0 στην Τούμπα για την 11η αγωνιστική της Superleague με τον Σβιντέρφσκι να σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και να χαρίζει στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς που την έστειλαν στην κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό.
Νίκη και… συγκατοίκηση στην κορυφή για τον ΠΑΟΚ, που με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Κάρολ Σβιντέρφσκι να βρίσκει δίχτυα για 7η φορά φέτος, έκαμψε την αντίσταση της ΑΕΛ στην Τούμπα και πλέον πάει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ως ισόβαθμος με τους Πειραιώτες. Παράπονα από τη διαιτησία είχαν και οι δύο ομάδες με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι και το “δικέφαλο του Βορρά” να διαμαρτύρεται για το ακυρωθέν γκολ του Σβιντέρφσκι.

Το ματς

Με αντίθετο τρόπο απ’ ότι ξεκινούν συνήθως οι αναμετρήσεις στην Τούμπα άρχισε το ματς αφού η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που πήρε την πρωτοβουλία και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ.  Οι “βυσσινί” απείλησαν πρώτοι στο 5ο λεπτό όταν ο Σετσέροβιτς έκανε σουτ από μέση απόσταση και η μπάλα κόντραρε στον Ίνγκασον με τους παίκτες της ΑΕΛ να διαμαρτύρονται για πέναλτι αλλά τον διαιτητή της αναμέτρησης να μην καταλογίζει κάτι. Με αφορμή αυτή τη φάση μάλιστα η διοίκηση της ομάδας εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας πριν καν λήξει το πρώτο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν σταδιακά να ανεβάζουν στροφές μετά από αυτή τη φάση και επισκέφτηκαν την περιοχή της ΑΕΛ δημιουργώντας προϋποθέσεις, αλλά όχι ευκαιρίες για γκολ. Αυτό ήρθε στο 16ο λεπτό όταν ο Βιεϊρίνια, που σήμερα συμπλήρωσε 200 εμφανίσεις με τα χρώματα του ΠΑΟΚ στην επιστροφή του στη βασική ενδεκάδα μετά από καιρό, σέντραρε, για την πρώτη του ασίστ φέτος, βρίσκοντας τον Σβιντέρφσκι που με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ.

Στο 25′ ο Ελ Κανουρί με καταπληκτική μπαλιά έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Μπίσεσβαρ αλλά αυτός πλάσαρε άουτ ενώ στο 30ο λεπτό ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να διαμαρτυρηθεί αφού ακυρώθηκε γκολ του Σβιντέρφσκι λόγω επιθετικού φάουλ του Μάτος πριν φτάσει η μπάλα στον Πολωνό. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε άλλες δύο ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ με πρωταγωνιστή ξανά τον Σβιντέρφσκι, αλλά πέρασαν ανεκμετάλλευτες και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Στο δεύτερο μέρος οι “ασπρόμαυροι” έλεγχαν το ματς αλλά δεν απειλούσαν ουσιαστικά και τα πρώτα 20 λεπτά κύλησαν χωρίς συγκινήσεις. Κάπου εκεί ένα σουτ του Βιεϊρίνια στο 66′ που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κρίστινσον, ήταν η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ βρήκε χώρους και δημιούργησε φάσεις, κυρίως με τους νεοεισελθόντες στο ματς Άκπομ και Λημνιό αλλά δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε γκολ ενώ η ΑΕΛ είχε παθητικό ρόλο, όντας καλά στημένη στην άμυνα μεν αλλά χωρίς επιθετικό πλάνο και πλην κάποιων ατομικών ενεργειών του Ασούμπρε δεν είχε να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο.

Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ “έπιασε” τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague στους 27 βαθμούς και πλέον πηγαίνει με άλλη ψυχολογία στο ντέρμπι της επόμενη εβδομάδας στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

πηγή: newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση