Τότεναμ – Ολυμπιακός: Τον “διέλυσαν” λάθη και Μεριά! Η… Ευρώπη θα κριθεί στο “Καραϊσκάκης”

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 08:36 Τότεναμ – Ολυμπιακός: Τον “διέλυσαν” λάθη και Μεριά! Η… Ευρώπη θα κριθεί στο “Καραϊσκάκης”

Ένα.. θρυλικό αποτέλεσμα μετατράπηκε σε “εφιάλτης”! Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 μέσα στην έδρα της Τότεναμ, αλλά το απίστευτη γκέλα του Μεριά ("αδύναμος κρίκος") και τα λάθη της άμυνας έδωσαν την ευκαιρία στους “σπερς” να πετύχουν μια... special ανατροπή (4-2). Οι Λονδρέζοι ακολουθούν την Μπάγερν στους “16” του Champions League. “Τελικός” πρόκρισης στους “32” του Europa League το Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας.

Έβαλε τις.. βάσεις για ένα “θαύμα” στο Λονδίνο, αλλά ο Ολυμπιακός έμεινε τελικά στον… άσσο! Οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν με 2-0 μέσα στο “παλάτι” της Τότεναμ, αλλά… πλήρωσαν τα αμυντικά τους λάθη και την κακή βραδιά του Μεριά και γνώρισαν την ήττα με 4-2!

Με αυτή τη νίκη, οι “σπερς” προκρίθηκαν στους «16» του Champions League, ενώ ο Ολυμπιακός στην τελευταία αγωνιστική θα κονταροχτυπηθεί με τον Ερυθρό Αστέρα. Οι Πειραιώτες θέλουν μόνο νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να συνεχίσουν στο Europa League.

Ο Ολυμπιακός έχει έναν βαθμό ενώ ο Ερυθρός Αστέρας τρεις, από τη νίκη του επί των “ερυθρολεύκων”. Έτσι οι Πειραιώτες με νίκη φτάνουν στους 4 βαθμούς και παίρνουν το “εισιτήριο”.

Παίζοντας με ενισχυμένο κέντρο (Καμαρά, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκη) ο Ολυμπιακός έπαιξε με… αέρα στα χαφ, “πάτησε” καλύτερα στα πρώτα λεπτά και μόλις στο 6′ κατάφερε να “παγώσει” τον γήπεδο και τον Μουρίνιο. Ο Ελ Αραμπί έπιασε τρομερό σουτ με το αριστερό έξω απ’ τη μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα, στη δεξιά γωνία του Γκαζανίγκα για το 0-1.

Η Τότεναμ θέλησε να “απαντήσει” γρήγορα, αλλά στο 14′ οι γηπεδούχοι είδαν τον Σα να διώχνει ενστικτωδώς την κοντινή κεφαλιά του Σον. Ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ψυχραιμία του, έμεινε προσηλωμένος στο σχέδιο του Μαρτίνς και έφτασε στο 0-2. Οι “ερυθρόλευκοι” εκτέλεσαν κόρνερ στο 18′, ο Γκιγιέρμε έκανε το “τακουνάκι” στο πρώτο δοκάρι και ο Σεμέδο με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκαζανίγκα.

Βλέποντας την Τότεναμ να μην μπορεί να φανεί ανταγωνιστική, ο Μουρίνιο έκανε στο 29′ την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Έρικσεν στη θέση του Ντάιερ. Οι “σπερς” ανέβασαν… στροφές, αλλά ο Ολυμπιακός δεν άφησε κενά στην αμυντική του γραμμή. Η νέα σημαντική στιγμή των γηπεδούχων στο ματς ήρθε από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κέιν (41′). Η μοναδική… “μουτζούρα” των Πειραιωτών στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετή να φέρει τη μείωση του σκορ! Ο Οριέ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά στο 45+1′, Ο Μεριά έκανε ΤΡΟΜΕΡΟ λάθος και με “τσαφ” επέτρεψε στην μπάλα να περάσει και να φτάσει στον Ντέλε Άλι, που έκανε το 1-2.

Από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, η Τότεναμ έδειξε να παίζει με ανεβασμένη ψυχολογία. Πέντε λεπτά μετά τη “σέντρα” στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-2. Έπειτα από πλάγιο, ο Μόουρα πλαγιοκόπησε από τα δεξιά και ο Κέιν -από την καρδιά της αντίπαλης άμυνας- ισοφάρισε (ο Ολυμπιακός ζήτησε στην αρχή της φάσης φάουλ στον Τσιμίκα)!

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ξεπεράσει γρήγορα το “σοκ” της ισοφάρισης και έβγαλε επιθετικές προσπάθειες από τα αριστερά με τον Τσιμίκα. Ο Μουρίνιο πέρασε στο ματς τον Σισοκό στη θέση του Μόουρα, για να βελτιώσει την ομάδα του και να πάει για το γκολ της νίκης (έκαναν αρκετά λάθη στην άμυνα οι “ερυθρόλευκοι”).

Η ανατροπή της Τότεναμ ολοκληρώθηκε στο 73′. Ο Οριέ έπιασε μονοκόμματο σουτ με το δεξί, μετά από κεφαλιά πάσα του Σον σε γέμισμα του Ντελέ Άλι. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μεριά έχασε τον Κέιν σε εκτέλεση φάουλ και ο Άγγλος επιθετικός διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση