Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Μαζί στην κορυφή! Χωρίς νικητή το ντέρμπι του “Καραϊσκάκης”

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2019 22:47 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Μαζί στην κορυφή! Χωρίς νικητή το ντέρμπι του “Καραϊσκάκης”

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ παρέμειναν μαζί στην κορυφή της Superleague μετά το 1-1 στο ντέρμπι του "Καραϊσκάκης". Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 29' με τον Ίνγκασον και ενώ "πατούσαν" καλύτερα στο γήπεδο. Οι Πειραιώτες "κυριάρχησαν" όμως στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφάρισαν με πέναλτι του Βαλμπουενά. Διατήρησαν ξανά το αήττητο ρεκόρ τους οι Πρωταθλητές Ελλάδας, που έχουν να χάσουν από το 2018.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είχαν από ένα ημίχρονο στο Καραϊσκάκης, με τον Δικέφαλο του Βορρά να είναι καλύτερος μετά το πρώτο 15λεπτο και να βρίσκει το γκολ με τον Ίνγκασον, στην πρώτη όμως ουσιαστικά σημαντική φάση του στο ματς.

Οι Πειραιώτες αντέδρασαν στο δεύτερο μέρος και “έκλεισαν” τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν με τον Βαλμπουενά, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Ποντένσε.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς με τη βοήθεια και των οπαδών του, με τον Ματιέ Βαλμπουενά να είναι πρωταγωνιστής στις δύο καλύτερες φάσεις των Πειραιωτών στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο. Μόλις στο 1′ σούταρε από μακριά λίγο άουτ, ενώ στο 6′ δοκίμασε ένα περίτεχνο “ψαλιδάκι” από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ “ισορρόπησε” το ματς και άρχισε να βγάζει παίκτες στην επίθεση, “πιέζοντας” την άμυνα των γηπεδούχων. Μετά από ένα κακό σουτ του Μίσιτς στον Σα και ένα του Αουγκούστο που πέρασε άουτ, μάλιστα, οι πρωταθλητές κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ.

Στην πρώτη ουσιαστικά καλή τους ευκαιρία στον αγώνα, ο Μίσιτς εκτέλεσε ένα φάουλ από μακριά, ο Ίνγκασον όμως πήρε την κεφαλιά, με τον Σα να μην διώχνει σωστά και τη μπάλα να καταλήγει ξανά στον Ισλανδό για να κάνει αυτός από κοντά το 0-1 και να “παγώσει” το Καραϊσκάκης στο 29′.

Ταυτόχρονα όμως και τους παίκτες του Ολυμπιακού, που όχι μόνο δεν κατάφεραν να αντιδράσουν στη συνέχεια, αλλά επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να έχει και την κατοχή της μπάλα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, ο Ολυμπιακός  άλλαξε απόλυτα την εικόνα του και με καθολική κατοχή της μπάλας, “πίεσε” τον ΠΑΟΚ για το γκολ της ισοφάρισης.

Ποντένσε και Σουντανί “προειδοποίησαν” από τα πρώτα λεπτά, με τον Πορτογάλο εξτρέμ να “φωνάζει” και για ένα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ελ Καντουρί μέσα στην περιοχή του Σα.

Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, αλλά είχε τελείως διαφορετική απόφαση στο 63′. Ο Ποντένσε ξανά έκανε νέο “σλάλομ” από δεξιά με τον Γιαννούλη αυτή τη φορά να τον ανατρέπει καθαρά και τον ρέφερι να σφυρίζει πέναλτι. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε άψογα για το 1-0, αλλά τραυματίστηκε στην ίδια φάση, ζητώντας αναγκαστική αλλαγή.

Το γκολ έδωσε… φτερά στους παίκτες του Μαρτίνς, οι οποίοι έψαξαν στη συνέχεια την ολική ανατροπή, χάνοντας ευκαιρίες, με Ελ Αραμπί, Γκερέρο και Σουντανί για ένα δεύτερο γκολ. Ο τελευταίος μάλιστα ήταν ο… μοιραίος για τους Πειραιώτες, αφού στην καλύτερη φάση του ματς, με εξ επαφής κεφαλιά “ψαράκι” στο 70′ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Το 1-1 έμεινε έτσι ως το τέλος της αναμέτρησης, διατηρώντας τις δύο ομάδες μαζί στην κορυφή της Superleague, με τον ΠΑΟΚ να μη χάνει ούτε σε αυτό το παιχνίδι και να διατηρεί το αήττητο που “τρέχει” από το… προπέρσινο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Αβραάμ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (60’ Καμαρά), Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Μασούρας (41’ Σουντανί), Βαλμπουενά (65’ λ.τρ. Γκερέρο), Ελ Αραμπί

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μίσιτς, Λημνιός, Ελ Καντουρί (66’ Μαουρίσιο), Μπίσεσβαρ (81’ Πέλκας), Σφιντέρσκι (66’ Άκπομ)

πηγή: newsit.gr

 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση