Στη "μάχη" για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μπεκατώρου και Πασχαλίδης!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 16:38 Στη "μάχη" για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μπεκατώρου και Πασχαλίδης!

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου μαζί με τον Αιμιλιανό Μόνο και ο Ιορδάνης Πασχαλίδης μαζί με την Μυρτώ Παπαδοπούλου ετοιμάζονται για την πρώτη τους προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη μάχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος της κλάσης Nacra 17 ρίχνονται από αύριο Τρίτη στο Ωκλαντ της Νέας Ζηλανδίας δύο ελληνικά σκάφη. Το πρώτο αποτελείται από την Ολυμπιονίκη μας Σοφία Μπεκατώρου και τον 18χρονο Αιμιλιανό Μόνο και το δεύτερο από τον σπουδαίο Ιορδάνη Πασχαλίδη και την επίσης 18χρονη Μυρτώ Παπαδοπούλου.

Αποκλειστικός στόχος των 4 ιστιοπλόων μας είναι να πάρουν ένα από τα 5 εισιτήρια που εξασφαλίζουν τη συμμετοχή της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Έχουν ήδη προκριθεί οι Ιταλία, Αυστραλία, Αργεντινή, Δανία, Βραζιλία, Μ. Βρετανία, Αυστρία, Νέα Ζηλανδία, Ουρουγουάη και ΗΠΑ.

Συνολικά έχουν δηλώσει συμμετοχή 52 σκάφη από 23 χώρες και η αποστολή των Ελλήνων αθλητών θα είναι δύσκολη, όμως υπάρχει αισιοξία ότι όλα θα πάνε καλά. Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Σε περίπτωση που τα δύο ελληνικά σκάφη δεν τα καταφέρουν, θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία στο παγκόσμιο κύπελλο της Γένοβας τον Απρίλιο του 2020. Στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη θα αγωνιστούν συνολικά 20 σκάφη μαζί με την διοργανώτρια Ιαπωνία.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com