Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουρμπέλης: Η πρόταση του ΠΑΟΚ, η ανανέωση και οι σκέψεις για… εξωτερικό!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 13:41 Κουρμπέλης: Η πρόταση του ΠΑΟΚ, η ανανέωση και οι σκέψεις για… εξωτερικό!

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης ανανέωσε στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2023 και με αφορμή το νέο συμβόλαιο, παραχώρησε συνέντευξη στo PAO TV.

Ο αρχηγός του “τριφυλλιού” αναφέρθηκε στην πρόταση που υπήρξε από τον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του τον Ιανουάριο του 2018, τονίζοντας πως αν είχε περισσότερο χρόνο να τη σκεφτεί ίσως και να ήταν διαφορετική η απόφαση του!

Ακόμα, μίλησε για την ανανέωση του συμβολαίου του, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παίξει κάποια στιγμή στο εξωτερικό, ενώ αναφέρθηκε στη χειρότερη και την καλύτερη στιγμή του στην ομάδα, αλλά και τους στόχους του στο “τριφύλλι” και στην Εθνική Ελλάδας.

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημήτρης Κουρμπέλης

Ένα περιστατικό που θυμάται από τον Παναθηναϊκό μέχρι τώρα:

«Θυμάμαι ότι όλα είχαν γίνει πολύ γρήγορα. Είχα κάνει ντεμπούτο κόντρα στον Πλατανιά. Ο Ζέκα είχε μία τιμωρία καρτών και έτσι έπαιξα εγώ. Είχαμε χάσει όμως. Μετά κόντρα στον Αστέρα ήμουν αρκετά φορτισμένος συναισθηματικά. Ήταν από τα πιο εύκολα παιχνίδια που έχω κάνει, το έλεγε και το σκορ. Είχαμε κερδίσει 5-0. Θα προτιμούσα να το είχαμε κάνει με άλλη ομάδα. Φτάσαμε και στο πρώτο γκολ. Περίεργη ιστορία. Κερδίσαμε πέναλτι. Ο προπονητής όποιον έβλεπε στην καλύτερη κατάσταση εκτελούσε το πέναλτι. Εγώ δεν εκτελώ πέναλτι ούτε στην προπόνηση. Παίρνει την μπάλα ο Τάσος που ήθελε να βάλει το πρώτο του γκολ αλλά ακούνε οι συμπαίκτες μου τον προπονητή να φωνάζει το όνομά μου. Μετά εδώ έχει γίνει viral η φωτογραφία. Στα ντέρμπι χάνεις τον έλεγχο πιο εύκολα. Κερδίζαμε και πήραν κόρνερ. Είχε ο Κότσαρης την μπάλα και πήγε ο Ομάρ και τον απώθησε. Πήγα να ζητήσω το λόγο και μαζευτήκαμε πολλοί».

Για το τι έχει βελτιώσει μέσα από την προπόνησή του:

«Έχω βελτιώσει αρκετά στοιχεία στο παιχνίδι μου. Δεν δούλευα καθόλου στην πρώην ομάδα μου. Έχω βελτιώσει τη φυσική κατάσταση, τη δύναμη. Με το πέρασμα των χρόνων αποκτάς μεγαλύτερη εμπειρία».

Για το αν διαβάζει τι γράφεται για εκείνον:

«Χαμηλών τόνων είμαι, ποτέ το μυαλό μου δεν είχε πάρει αέρα. Έτσι ήμουν, έτσι είμαι και έτσι θα είμαι. Με το Instagram ασχολούμαι, περνάει η ώρα μου. Ασχολιόμουν αρκετά και με τα site. Σε αυτό με βοήθησε πολύ ο ψυχολόγος. Πλέον έχω μειώσει πολύ το πόσο διαβάζω και περνάνε μέρες χωρίς να διαβάσω».

Για το πως αντέδρασε όταν κλήθηκε να γίνει αρχηγός του Παναθηναϊκού:

«Όταν με πήρε ο προπονητής και μου είπε να γίνω αρχηγός του είπα ότι δεν ήθελα. Με πίεσε και δεν μπορούσα να αρνηθώ. Αυτό που είχα να πω σαν Δημήτρης, το είπα. Μου το ζήτησε αρκετές φορές και δέχθηκα. Πρέπει να ακους τα προβλήματα όλων και να κάνεις ό,τι μπορείς για να τα λύνεις. Νομίζω ότι έχω μία πολύ καλή σχέση με τους συμπαίκτες μου και πιστεύω ότι το ελέγχω καλά».

Για την πρόταση του ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2018:

«Είμαι πολύ δύσκολος στις αλλαγές όποιες και αν είναι αυτές. Μιλάω με αρκετούς ανθρώπους, με συμπαίκτες και με φίλους. Χρειάστηκα χρόνο και δεν τον είχα τότε να αποφασίσω. Αν είχα χρόνο δεν ξέρω πως θα είχα φερθεί. Ήταν πολύ γρήγορο και δεν με έσπρωχνε στο να το κάνω. Ήταν φυσικό και επόμενο ο κόσμος να με δει διαφορετικά. Ήταν μία πολύ δύσκολη στιγμή για τον Παναθηναϊκό τότε. Ειδικά μετά από αυτό που έγινε τότε ήταν επόμενο να με αποδεχθεί ο κόσμος τότε ακόμα περισσότερο».

Για τους λόγους που υπέγραψε πρόωρα την ανανέωση του συμβολαίου:

«Έπαιξε ρόλο το ότι και οι δύο πλευρές ήθελαν να γίνει. Όταν σε θέλουν τόσο και καλύπτουν τα θέλω σου, δεν έβρισκα το λόγο να φύγω. Σκέφτομαι το εξωτερικό, δεν θα σου το κρύψω. Αλλά δεν θα είμαι από αυτούς που θα πούνε ότι θέλω οπωσδήποτε να παίξω στο εξωτερικό, αν έρθει κάτι καλό θα τα μιλήσουμε με την ομάδα και θα δούμε».

Για τους στόχους που έχει στο μυαλό του:

«Πρώτα από όλα η Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό και κάποιος τίτλος που αυτή τη στιγμή πιο εφικτό είναι το Κύπελλο. Δεν ξέρω για πόσο θα ισχύει αυτό, αναλόγως πως θα είναι τα πράγματα στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, παρουσία σε τελική φάση με την Εθνική ομάδα. Αυτοί είναι στόχοι που σε ανεβάζουν επίπεδο».

Για τη θέση του:

«Θα με χαρακτήριζα αμυντικό χαφ πλέον. Μου αρέσει περισσότερο από όλες αυτή η θέση. Σαν στόπερ κάτι μου λείπει, το ίδιο και σαν 8άρι. Θα έπρεπε να βάζω γκολ, να βγάζω ασίστ. Σαν στόπερ θα ήμουν καλός στο κατέβασμα της μπάλας αλλά στο ψηλό παιχνίδι δεν θα ήταν εύκολο».

Η πιο δύσκολη στιγμή με τον Παναθηναϊκό:

«Η ήττα από τον ΠΑΟΚ με 4-0 που μας στέρησε έναν τελικό Κυπέλλου, θα το παίρναμε τότε. Αν ήταν καλά ο Ζέκα θα είχαμε πάει στον τελικό. Περιμέναμε μία δύσκολη ρεβάνς, δεν μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία αλλά είχε παίξει το ρόλο της τότε».

Η πιο χαρούμενη στιγμή:

«Είναι πολλές, η στιγμή που υπέγραψα, το ντεμπούτο μου, το πρώτο μου γκολ και η τωρινή που ανανέωσα».

Για τα τρία γκολ με τον Παναθηναϊκό:

«Τα ξέρω απ’ έξω. Πιστεύω ότι πρέπει να δουλέψω στο γκολ. Έχω πολλές ευκαιρίες να σκοράρω με στημένα και κεφαλιές. Ο αριθμός όμως είναι μικρός και πρέπει να δουλέψω πάνω σε αυτό. Το κάνω αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σου βγει αμέσως».

Για το νούμερο που έχει επιλέξει

«Είμαι προληπτικός και το κρατάω. Είχα την ευκαιρία να το αλλάξω, το 6 ήθελα αλλά δεν το προχώρησα. Στον Αστέρα την τελευταία χρονιά άλλα και πήρα το 8. Έπαιξα τρία παιχνίδια και έμεινα ενάμιση μήνα έξω λόγω τραυματισμού».

πηγή: newsit.gr