Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: Απολαυστικοί και… πεντάστεροι οι “ερυθρόλευκοι”!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 22:05 Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: Απολαυστικοί και… πεντάστεροι οι “ερυθρόλευκοι”!

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε ένα άνευ προηγουμένου πάρτι το εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στο ημίχρονο και επικρατώντας με 0-5 για την 14η αγωνιστική της Superleague σε ανεπανάληπτο επιθετικό ρεσιτάλ που επισκιάστηκε όμως από τον τραυματισμό του Γκιγιέρμε.

Καμία αντίσταση δεν συνάντησε ο Ολυμπιακός από τον Αστέρα Τρίπολης στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, αφού “ισοπέδωσε” τους Αρκάδες με 0-5 και συνέχισε να βρίσκεται στην κορυφή της Superleague μαζί με τον ΠΑΟΚ μετά από 14 αγωνιστικές. Φοβερό ματς από Μασούρα, Σουντανί και Ελ Αραμπί αλλά ο τραυματισμό του Γκιγιέρμε από το σκληρό μαρκάρισμα του Πασαλίδη επισκίασε το θρίαμβο των Πειραιωτών, οι οποίοι έκαναν το… τέλειο πρώτο ημίχρονο πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ.

Ο Ολυμπιακός έδειξε από το πρώτο λεπτό τις διαθέσεις του καθώς μόλις στο 1ο λεπτό ο Ελ Αραμπί, από πάσα του Σουντανί, ανάγκασε τον Παπαδόπουλο σε δύσκολη επέμβαση αν και λίγο αργότερα, με καθυστέρηση, υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.  Στο 5′ όμως ο Γιώργος Μασούρας άνοιξε το σκορ με πλασέ πάνω στην κίνηση μετά από ωραίο γύρισμα του Σουντανί από δεξιά. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση και με τρεις πάσες ο Ποντένσε βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του.

Η φάση όμως που “πόνεσε” τους φιλοξενούμενους συνέβη στο 16ο λεπτό όταν ο Πασαλίδης έκανε ένα… δολοφονικό τάκλιν (με δύο πόδια) πάνω στον Γκιγιέρμε και δέχθηκε αρχικά την κίτρινη κάρτα αλλά λίγο αργότερα, αφού ο Παπαπέτρου συμβουλεύτηκε το VAR, τον απέβαλλε με απευθείας κόκκινη την ώρα που ο Βραζιλιάνος χαφ των Πειραιωτών αποχωρούσε από το γήπεδο τραυματίας πάνω σε φορείο, δίνοντας τη θέση στον Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τον Αστέρα, που στο 30′ έχασε την ευκαιρία για να ξαναμπεί στο ματς αφού ο Σα σταμάτησε τον Μπαράλες που βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, για να έρθει στο 34΄ ο Ελ Αραμπί και να ευστοχήσει στην ευκαιρία που δημιούργησε μόνος του, κλέβοντας τη μπάλα στο κέντρο και να κάνει το 0-3, ενώ στο 44′ πήρε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα του Ρατζέλοβιτς, που είχε περάσει ως αλλαγή για προληπτικούς λόγους στη θέση του Ποντένσε, και διαμόρφωσε το 0-4 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος υπό αυτές τις συνθήκες μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία, με τους γηπεδούχους όμως να μη δείχνουν διάθεση να αφήσουν το πόδι από το γκάζι καιν να χάνουν σωρεία ευκαιριών, προεξέχοντος του Ρατζέλοβιτς, για να πετύχουν κι άλλα τέρματα. Τελικά το “κερασάκι στην τούρτα” έβαλε ο Μασούρας που δέχτηκε την τρίτη ασίστ του Σουντανί στο ματς και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το τελικό 0-5, το οποίο κρατάει τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague και στον Αστέρα, που έζησε ένα εφιαλτικό απόγευμα, στα χαμηλά.

πηγή: newsit.gr