Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Australian Open: Ο Τζόκοβιτς “έσβησε” τον Φέντερερ! Πάει για το 8ο στη Μελβούρνη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 13:38 Australian Open: Ο Τζόκοβιτς “έσβησε” τον Φέντερερ! Πάει για το 8ο στη Μελβούρνη

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν εκπληκτικός, “σκούπισε” τον Ρότζερ Φέντερερ με 3-0 σετ και πήρε για 8η φορά στην καριέρα του την πρόκριση στον τελικό του Australian Open.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open, που διεξάγεται στην Μελβούρνη, επικρατώντας στον ημιτελικό του Ρότζερ Φέντερερ με 3-0 σετ [7-6(1), 6-4, 6-3], μετά από αγώνα διάρκειας δύο ωρών και 18 λεπτών.

Αυτή ήταν η 27η νίκη που πέτυχε ο Τζόκοβιτς, στην 50ή συνάντησή του με τον Φέντερερ (27-23). Ο “Τζόκερ” θα διεκδικήσει τον 17ο σε Grand Slam διοργάνωση.

Ο 32χρονος Σέρβος τενίστας, που βρίσκεται στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, περιμένει τον αντίπαλο του για το τρόπαιο στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, ο οποίος θα προκύψει από τον έτερο ημιτελικό ανάμεσα στον Γερμανό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και τον Αυστριακό, Ντομινίκ Τιμ.

Το πρώτο σετ κρίθηκε μετά από 62 λεπτά, στη διαδικασία του τάι μπρέικ. Ο Τζόκοβιτς εμφανίστηκε εκεί… αλάνθαστος, επικρατώντας του Φέντερερ με 7-1, πετυχαίνοντας κάποιους εντυπωσιακούς πόντους.

Ο Τζόκοβιτς είχε πολύ πιο εύκολη δουλειά στη συνέχεια. Ο Σέρβος τενίστας πήρε το δεύτερο σετ μετά από 39 λεπτά αγώνα με 6-4, ενώ χρειάστηκε άλλα 31 λεπτά για να “καθαρίσει” και στο 3ο σετ τον Φέντερερ με 6-3.

πηγή: newsit.gr