Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ και τον έριξε από την κορυφή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2020 22:23 Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ και τον έριξε από την κορυφή

Νέα νίκη οι «πράσινοι», στη 2η θέση οι Θεσσαλονικείς

Με γκολ των Μακέντα και Χατζηγιοβάνη ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 2-0 του ΠΑΟΚ και συνέχισε το σερί του.

Το ΟΑΚΑ είχε περισσότερο κόσμο από ποτέ φέτος, περίπου 30.000. Ο λόγος, ήταν το γεγονός ότι η ομάδα του Γιώργου Δώνη μετρούσε τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και έπειθε ότι θα μπορούσε να δώσει συνέχεια κόντρα στον πρωταθλητή. Και έδωσε. Με τους Μακέντα και Χατζηγιοβάνη να σκοράρουν, οι «πράσινοι» έδωσαν συνέχεια στο σερί τους και παράλληλα... γκρέμισαν τον ΠΑΟΚ από την κορυφή, όπου βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός.

Η πρώτη καλή φάση, πολύ καλή βασικά, ήταν για τον δικέφαλο αετό στο 10', με τον Σφιντέρσκι να πλασάρει άουτ μετά την πολύ ωραία μπαλιά του Μίσιτς. Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός απάντησε στις ευκαιρίες με την προβολή του Μακέντα που πήγε πάνω στον Ζίφκοβιτς και στα επόμενα λεπτά η ομάδα του Γιώργου Δώνη πατούσε καλύτερα, έχοντας νέα φάση με τον Ιταλό επιθετικό στο 16'.

Μετά το 20'-25', πάντως, οι Θεσσαλονικείς ισορρόπησαν την κατάσταση και με τον Μίσιτς να μοιράζει σωστά την μπάλα δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για γκολ. Δεν το έβαλαν τελικά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά και οι «πράσινοι» που το έβαλαν, στο 45' με τον Μακέντα, είδαν τον διαιτητή να το ακυρώνει μέσω VAR για χέρι του Ιταλού. Μια απόφαση που προκάλεσε πολλά νεύρα στο ΟΑΚΑ, αφού είχε προηγηθεί και το πάτημα του Γιαννούλη, ο οποίος δεν είδε κόκκινη κάρτα, στο γόνατο του Νάγκι.

Νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, πάντως, οι φωνές του ΟΑΚΑ ήταν... για καλό αυτή τη φορά. Στο 47' ο Ίνγκασον ανέτρεψε τον Χατζηγιοβάνη και ο ρέφερι έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Μακέντα έκανε το 1-0. Και αφού ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει αμέσως μετά με τον Λημνιό, είδε τα πράγματα να δυσκολεύουν κι άλλο από το 56', όταν ο Ίνγκασον έκανε νέο λάθος και ο Χατζηγιοβάνης βρέθηκε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς και έγραψε το 2-0!

Ο Αμπέλ Φερέιρα προσπάθησε με τις αλλαγές του να... ξυπνήσει την ομάδα του και να τη βοηθήσει ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά ο Παναθηναϊκός διατήρησε τη σοβαρότητα του, είχε απάντηση για οποιαδήποτε προσπάθεια των φιλοξενούμενων και τελικά πανηγύρισε την 5η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Δώνης, Ζαχίντ (83' Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (76' Νούνες), Κουρμπέλης (71' Ανουάρ), Νάγκι, Μακέντα.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μάτος, Εσίτι (59' Μπίσεσβαρ), Μαουρίτσιο, Βιεϊρίνια (70' Πέλκας), Λημνιός, Μίσιτς, Σφιντέρσκι (70' Άκπομ).

πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση