Γεραπετρίτης και UEFA: Μνημόνιο ή εκτός Ευρώπης οι ομάδες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 19:59 Γεραπετρίτης και UEFA: Μνημόνιο ή εκτός Ευρώπης οι ομάδες

Στις συναντήσεις διαπιστώθηκε μια βασική συναντίληψη για τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν, θα γίνεται αποβολή ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεσμεύθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης στις επαφές του με την UEFA και τη FIFA στην Ελβετία.

Σύμφωνα με κυβερνητική ενημέρωση, ολοκληρώθηκαν απόψε οι διήμερες επαφές του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με την UEFA στην Ελβετία, όπως και η επικοινωνία με τη FIFA. Στις συναντήσεις διαπιστώθηκε μια βασική συναντίληψη για τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

H UEFA συμφώνησε να παρέχει τεχνική βοήθεια, ενώ από την ελληνική πλευρά υπήρξε πλήρης πολιτική δέσμευση ότι οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν στο ακέραιο, και πως σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν, θα γίνεται αποβολή ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Έρχεται στην Αθήνα η UEFA

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Επικρατείας μετέφερε στον Πρόεδρο της UEFA, Aleksander Čeferin, την προσωπική πρόσκληση του Πρωθυπουργού για να έρθει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο συμφωνητικού για την παροχή τεχνικής βοήθειας για την επανεκκίνηση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της UEFA αποδέχθηκε την πρόσκληση και το αμέσως προσεχές διάστημα θα βρίσκεται στην Αθήνα. Επίσης ο Υπουργός συναντήθηκε και με αξιωματούχους της UEFA για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας στο Σχέδιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πέτσας: Αξιολογούμε ως θετικό ότι μαζί θα δούμε το θέμα

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον Alpha:δήλωσε πως «υπάρχει μια συναντίληψη ότι μπορούμε μαζί να δούμε τα προβλήματα και τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού πρωταθλήματος. Αξιολογούμε ως θετικό ότι μαζί θα δούμε το θέμα. Εμείς θα ακολουθήσουμε πιστά τις συμβουλές που θα υπάρξουν από αυτή τη διαδικασία εξυγίανσης προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια αυστηρή εφαρμογή αυτών των συστάσεων».

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση