Συμμορφωθείτε αλλιώς… Champions League με το κιάλι! “Σείεται” το ελληνικό ποδόσφαιρο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 21:47 Συμμορφωθείτε αλλιώς… Champions League με το κιάλι! “Σείεται” το ελληνικό ποδόσφαιρο

Η Κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να διορθώσει τις... παθογένειες που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και ζήτησε τη βοήθεια των FIFA - UEFA. Ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτης ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Ελβετία με τους αξιωματούχους των διεθνών Ομοσπονδιών. Τζιάνι Ινφαντίνο και Αλεξάντερ Τσέφεριν θα βρεθούν το επόμενο διάστημα στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Συμμόρφωση ή... αποκλεισμός για τις ελληνικές ομάδες από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα η αυστηρότερη ποινή!

Με συμφωνία για ένα ευρύτερο πλαίσιο της συνεργασίας που θα υπάρχει με την UEFA ολοκληρώθηκαν οι επαφές του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη στην Νιόν με επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτά αποφασίστηκαν για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Σύμφωνα με όσα βγαίνουν από την πλευρά της Κυβέρνησης και μετά τις συναντήσεις που είχε και σήμερα ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους της FIFA διαπιστώθηκε μια βασική συναντίληψη σε όσα ζητήματα συζητήθηκαν.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία συμφώνησε να παρέχει τεχνική βοήθεια στην ελληνική πλευρά, παίρνοντας πρώτα εγγυήσεις από την κυβέρνηση ότι θα υλοποιηθούν οι προτάσεις της.

Ανάμεσα σε αυτές και η αποβολή των ομάδων που παραβιάζουν τους κανόνες της UEFA από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Ξεκάθαρος και ο Πέτσας για… κόκκινη κάρτα από τα κύπελλα Ευρώπης!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από την πλευρά του, επιβεβαίωσε την έλευση των FIFA και UEFA στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες και τόνισε πως υπάρχει ενδεχόμενο Grexit σε περίπτωση που οι ομάδες δεν συμμορφωθούν.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Πέτσας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha:

«Ο κ. Γεραπετρίτης είχε ένα εποικοδομητικό διήμερο με ανώτατα στελέχη της FIFA και της UEFA. Έχουμε δύο ξεκάθαρα αποτελέσματα: την επίσκεψη του προέδρου της UEFA τις επόμενες μέρες, καθώς και την επίσκεψη του κ. Ινφαντίνο το προσεχές διάστημα.

Υπάρχει μια συναντίληψη ότι μπορούμε μαζί να δούμε τα προβλήματα και τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού πρωταθλήματος. Αξιολογούμε ως θετικό ότι μαζί θα δούμε το θέμα. Εμείς θ’ ακολουθήσουμε πιστά τις συμβουλές που θα υπάρξουν από αυτή τη διαδικασία εξυγίανσης προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια αυστηρή εφαρμογή αυτών των συστάσεων.

Κι όταν λέω αυστηρή, εννοούμε πως μπορεί να φτάνει και μέχρι την αποβολή των ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αν δεν εφαρμοστούν οι συστάσεις της FIFA και της UEFA στο ακέραιο».

Δείτε όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας
Με πληροφορίες από: Alpha.
πηγή: newsit.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση