ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Πάτησε… γκάζι στο δεύτερο μέρος! Έμεινε κοντά στην κορυφή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2020 20:16 ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Πάτησε… γκάζι στο δεύτερο μέρος! Έμεινε κοντά στην κορυφή

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε… σκούρα για ένα ημίχρονο κόντρα στον ΟΦΗ στην Τούμπα αλλά στο δεύτερο μέρος ανέβασε… στροφές και συνέτριψε τους Κρητικούς κατακτώντας άλλη μία πήρε τη νίκη, με 4-0, και έμεινε σε απόσταση αναπνοής.

Για ένα ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ζορίστηκε πάρα πολύ κόντρα στον… μισό ΟΦΗ, αλλά στο δεύτερο μέρος μπήκε αποφασισμένος να “καθαρίσει” το ματς και αυτό ακριβώς έκανε πετυχαίνοντας τρία γκολ σε 20 λεπτά (Άκπομ 50′, 60′ (πεν.), Λάμπρου 66′) με τον Αοουγκούστο να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα στο 83′. Ο “δικέφαλος του Βορρά” διατηρήθηκε έτσι σε απόσταση βολής από τον Ολυμπιακό που συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή.

Το ματς

To πρώτο μέρος δεν είχε να προσφέρει σχεδόν τίποτα στους περίπου 12.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να έχει “μπλοκαριστεί” από την πολύ καλά στημένη άμυνα του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία τους, ενώ είχαν και την μεγαλύτερη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα όταν στο 40′ ο Μάνος έκλεψε τη μπάλα από τον Μπίσεσβαρ, πάσαρε στον Σεμέδο, ο οποίος πλάσαρε άστοχα στο τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται χωρίς σκορ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Αμπέλ Φερέιρα να περνάει ως αλλαγή τον Λημνιό στη θέση του Ελ Καντουρί και τον διεθνή εξτρέμ να κερδίζει αμέσως πέναλτι από τον Μπράουν στο 50′. Ο Σωτηρίου απέκρουσε την εκτέλεση του Μπίσεσβαρ, αλλά ο Άκπομ πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ διώχνοντας το άγχος από τους γηπεδούχους.

Στο 53′ και στο 58′ ο τερματοφύλακας των Κρητικών πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις, σε τετ-α-τετ με τον Άκπομ και καρφωτή κεφαλιά του Μάτος αντίστοιχα, κρατώντας όρθια την ομάδα του, αλλά στο 60′ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε τράβηγμα του Γιαννούλη στον Λάμπρου εντός περιοχής και η μπάλα στήθηκε ξανά στη βούλα της περιοχής των φιλοξενούμενων.  Ο Άκπομ ανέλαβε αυτή τη φορά την εκτέλεση και δεν αστόχησε “κλειδώνοντας” τη νίκη για τους “ασπρόμαυρους”.

Η εξέλιξη αυτή απογοήτευσε φυσικά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αποδέχτηκαν το… μοιραίο. Ο Λάμπρου με καρφωτή κεφαλιά στο 66′ ΄έδωσε τη χαριστική βολή στον ΟΦΗ, ενώ ο Αουγκούστο λίγο αφότου πέρασε στο ματς ως αλλαγή στη θέση του Μίσιτς, σκόραρε με σουτ έξω από την περιοχή διαμορφώνοντας στο 83′ το τελικό 4-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (46’ Μαουρίσιο), Μίσιτς (74’ Αουγκούστο), Λάμπρου, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί (46’ Λημνιός), Άκπομ.

ΟΦΗ (Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Βαφέας, Νάστος, Γιαννούλης (89’ Περδίκης), Ζοάο Βίκτορ, Στάικος, Νέιρα (46’ Ναμπί), Βαζ (82’ Νοικοκυράκης), Μάνος, Σεμέδο.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση