Φασούλας: “Θέλω να είμαι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΟΚ! Ο κύκλος του Βασιλακόπουλου έχει κλείσει”

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 13:04 Φασούλας: “Θέλω να είμαι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΟΚ! Ο κύκλος του Βασιλακόπουλου έχει κλείσει”

Ο Παναγιώτης Φασούλας εμφανίστηκε έτοιμος να εμπλακεί στα διοικητικά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, δηλώνοντας πως θέλει να γίνει πρόεδρος, ενώ τόνισε πως ο κύκλος του Γιώργου Βασιλακόπουλου έχει πλέον κλείσει.

Σε εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr ο παλαίμαχος σέντερ, Παναγιώτης Φασούλας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως θέλει να γίνει ο επόμενο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, επισημαίνοντας πως ο κύκλος του Γιώργου Βασιλακόπουλου στην προεδρία, σημαδεύτηκε από πολλές επιτυχίες, αλλά πλέον έχει κλείσει.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα από όσα είπε ο Παναγιώτης Φασούλας, σχετικά με τις προθέσεις του να εμπλακεί στα διοικητικά της ΕΟΚ.

Το εύλογο ερώτημα είναι “γιατί μπλέκεις”;

“Το θεωρείς μπλέξιμο; Δεν είναι έτσι. Είναι ένα αντικείμενο αυτό του μπάσκετ, που είναι στη ζωή μου συνέχεια. Είτε λόγω εμού, είτε λόγω των παιδιών μου, είτε λόγω της γυναίκας μου, που παρακολουθεί οτιδήποτε έχει να κάνει με το γυναικείο μπάσκετ σε ολόκληρο τον πλανήτη. Οπότε είναι μια μόνιμη ασχολία για την οικογένειά μου κι εμένα προσωπικά. Τα τελευταία δέκα χρόνια επανήλθα σε μια δική μου κανονικότητα ως προς αυτό. Οπότε δεν το βλέπω καθόλου ως μπλέξιμο, το κάθε άλλο, είναι μια ευχάριστη διαδικασία. Δεν έφυγα ποτέ από τον χώρο”.

Ναι, αλλά είναι ένα επόμενο βήμα της καριέρας σου. Δεν έχεις πει ξεκάθαρα ότι θα είσαι υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ.

“Τι να πω; Το θεωρώ αυτονόητο και λίγο αμετροεπές να το δηλώνεις αυτό. Όταν ξέρεις τη διαδικασία εκλογής προέδρου. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας προκύπτει μέσα από το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο. Είναι μια άλλη διαδικασία η εκλογή του προέδρου και μια άλλη διαδικασία η πορεία μέχρι τις εκλογές, που ψηφίζουν τα σωματεία. Προφανώς θέλω να είμαι πρόεδρος της ομοσπονδίας, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα μέσα από μια διαδικασία προγραμματικής συζήτησης, που νομίζω ότι ίσως γίνεται για πρώτη φορά για το πού θέλουμε να πάει το μπάσκετ τα επόμενα χρόνια”.

Ποια είναι η σχέση σου με τον κ. Γιώργο Βασιλακόπουλο;

“Δεν έχω κακή σχέση μαζί του. Δεν προκύπτει από πουθενά το να μην έχω καλές σχέσεις. Έχω έναν μεγάλο αριθμό σκέψεων που ταυτίζονται με αυτές του κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου και έναν άλλο μεγάλο αριθμό που είναι αντίθετες. Του έχω πει την άποψή μου για πολλά θέματα. Δεν μιλάμε για έναν πόλεμο, αλλά για κάτι που αγαπάμε όλοι. Ένα παράδειγμα για το οποίο συμφωνώ μαζί του έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν γίνεται να υπάρχει κλειστή λίγκα στην Ευρώπη, να χαίρεται ένας που παίρνει το τρόπαιο και οι άλλοι να περιμένουν την επόμενη χρονιά. Πρέπει να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια, να υπάρχει σύνδεση με τα πρωταθλήματα”.

Τι πιστεύεις ότι θα γίνει στην περίπτωσή του. Ο νόμος το λέει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, μπορεί όμως να εκφραστεί αυτό με μια άλλη τάση, πίσω από την οποία θα βρίσκεται αυτός.

“Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Να δεχτούμε μια τέτοια τάση; Είναι γελοίο αυτό το πράγμα. Δεν είναι μια offshore εταιρεία η Ομοσπονδία να υπάρχει ένας μπροστινός. Πιστεύω ότι ο κύκλος του κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου έχει κλείσει. Με τρομερές επιτυχίες και ως τέτοιος πρέπει να αποτυπωθεί στο μυαλό των φιλάθλων. Υπάρχει μια μεγάλη φθορά όμως τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται από τους φιλάθλους. Για ποιον λόγο να μπαίνει στο στόμα του καθενός ένας άνθρωπος που επί της ουσίας έχει βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ. Γι αυτό λέω ότι η μονιμότητα φέρνει φθορά”.

Πηγή: Sport24.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση