Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βόμβα! Η UEFA απέκλεισε την Μάντσεστερ Σίτι από το Champions League για δύο χρόνια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 21:05 Βόμβα! Η UEFA απέκλεισε την Μάντσεστερ Σίτι από το Champions League για δύο χρόνια

Την απόφαση να αποκλείσει την Μάντσετσερ Σίτι από το Champions League για τα επόμενα δύο χρόνια πήρε η UEFA. 30 εκατ. ευρώ στους “πολίτες.”Η ποινή επιβλήθηκε λόγω παραβίασης του Financial Fair Play και θα τεθεί σε εφαρμογή από το καλοκαίρι του 2020.

Εκτός Champions League για δύο χρόνια θα τεθεί η Μάντσεστερ Σίτι αφού ο πέλεκυς της UEFA έπεσε βαρύς στους “πολίτες” μετά τις συνεχείς παραβιάσεις του Financial Fair Play. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα κληθεί να πληρώσει επίσης πρόστιμο ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ η ποινή θα τεθεί σε ισχύ από το καλοκαίρι του 2020 και θα αφορά τις σεζόν 2020-21 και 2021-22.

Η Μάντσεστερ Σίτι κρίθηκε ένοχη από την Πειθαρχική Επιτροπή του Financial Fair Play, καθώς η οικονομική της πολιτική ήταν αναντίστοιχη με τους κανονισμούς του FFP, όπως έγινε αντιληπτό από τα αρμόδια όργανα μετά από έλεγχο.

Σημειώνεται ότι υπήρχε ήδη σε εξέλιξη έρευνα για τα οικονομικά της αγγλικής ομάδας και σύμφωνα με στοιχεία που είχαν έρθει στο… φως από γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” , ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, Σεΐχης του Αμπού Ντάμπι, Μανσούρ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, ήταν αυτός που χρηματοδοτούσε την μεγάλη χορηγία “ETIHAD” ύψους 80 εκατ. ευρώ, άρα δεν υπήρχαν ουσιαστικά έσοδα, αλλά απ’ ευθείας χρηματοδότηση από τον επιχειρηματία.

Προκύπτει έτσι πως μόλις τα 9,5 εκατ. ευρώ της χορηγίας για τη σεζόν 2015-16 έρχονταν από την “ETIHAD”, ενώ τα υπόλοιπα αποτελούσαν χρηματοδότηση από την οικογένεια Μανσούρ, «ABU DHABI UNITED GROUP».

Πηγή: Guardian