Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΕΛ – ΠΑΟΚ: Χαλαρό “διπλό” με… κεραυνό!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 20:46 ΑΕΛ – ΠΑΟΚ: Χαλαρό “διπλό” με… κεραυνό!

Χωρίς να… φορτσάρει, ο ΠΑΟΚ πέρασε με 2-1 από την έδρα της ΑΕΛ, στο ματς που άνοιξε την… αυλαία της 24ης αγωνιστικής της Superlerague. Τρομερό γκολ από τον Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ντέρμπι κορυφής με Ολυμπιακό στην Τούμπα έχει η επόμενη αγωνιστική για τους Θεσσαλονικείς. 8η σερί αγωνιστική που οι “βυσσινί” απέχουν από τα “τρίποντα”.

Η πρωτιά στην κανονική διάρκεια της Superleague πιθανότατα θα κριθεί την ερχόμενη Κυριακή. Ο ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας την ΑΕΛ με 2-1 και θα περιμένει το αποτέλεσμα του Ολυμπιακός – Πανιώνιος για να δει αν θα παραμείνει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μια αγωνιστική πριν υποδεχθεί τους “ερυθρόλευκους” για την προτελευταία “στροφή” του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο του δεκάλεπτο με τον ΠΑΟΚ όμως να χάνει μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τη συμπλήρωση 11 λεπτών αγώνα (ο Πέλκας πλάσαρε άουτ από το σημείο του πέναλτι, μετά από προσπάθεια του Λημνιού). Η ΑΕΛ τη… γλίτωσε σε αυτή τη φάση, όχι όμως και τρία λεπτά αργότερα. Ο Μάτος έβγαλε τη σέντρα, ο Λάμπρου πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Άκπομ την δεύτερη και ο Λημνιός -με το σκάσιμο της μπάλας- έκανε από θέση αριστερά και το 0-1.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη στη συνέχεια (Βινίσιους και Τόρζε έκαναν επισκέψεις στην περιοχή του ΠΑΟΚ), αλλά δεν κατάφερε να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Ζίφκοβιτς. Στο 33′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Ντόουγκλας Αουγκούστο, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Ο Σέρβος διαιτητής εξέτασε ο ίδιος τη φάση στο VAR και θεώρησε πως δεν υπήρχε πρόθεση στην κίνηση του Βραζιλιάνου, αφού η μπάλα πήγε στο χέρι του από καραμπόλα. Οι “βυσσινί” πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης (στο 41′ είδαν τον Ηλιάδη να μπαίνει στη θέση του τραυματία Γκεζάλ), αλλά δέχθηκαν το 0-2 λίγο πριν την ανάπαυλα (45+3′). Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο έπιασε έναν… κεραυνό εκτός μεγάλης περιοχής και νίκη σε τον Κρίστινσον.

Χωρίς να διορθώσει τα λάθη που έκανε στην άμυνα του, ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του ματς στην επανάληψη και μάλιστα στο 56′ είδε την κεφαλιά του Πέλκα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον. Η ΑΕΛ όμως δεν έπαιξε αμυντικά και στο 67’έφτασε στο γκολ που έψαχνε. Μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα στρώθηκε στον Ηλιάδη, ο οποίος με ένα μονοκόμματο σουτ από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2! Οι “βυσσινί” προσπάθησαν να βγουν μπροστά για να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά ο “δικέφαλος του Βορρά” δεν επέτρεψε να… φύγει το παιχνίδι από τα χέρια του και έφτασε στο “διπλό”.

πηγή: newsit.gr