Ολυμπιακός – Πανιώνιος: Τον “τσάκισε” κι έδειξε… φτιαγμένος για Άρσεναλ και ΠΑΟΚ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 22:19 Ολυμπιακός – Πανιώνιος: Τον “τσάκισε” κι έδειξε… φτιαγμένος για Άρσεναλ και ΠΑΟΚ

Ιδανικό “ζέσταμα” για τις “μάχες” με Άρσεναλ και ΠΑΟΚ είχε ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν… πλάκα με τον Πανιώνιο, νικώντας τον με 4-0 στο “Γ. Καραϊσκάκης” και διατηρήθηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Superleague, μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι της Τούμπας. Σφραγίζεται ο… αγωνιστικός υποβιβασμός των “κυανέρυθρων”. Δυο δοκάρια οι Πειραιώτες.

Όταν στο πρώτο δεκάλεπτο το σκορ είναι 3-0 κόντρα στον ουραγό του πρωταθλήματος, τότε κάνουμε λόγο για… υγιεινό περίπατο. Χασάν και Ελ Αραμπί έδειξαν πως παραμένουν “καυτοί”, ο Φορτούνης πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά το σοβαρό του τραυματισμό και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε στο 4-0 επί του Πανιωνίου μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με πολλές απουσίες κόντρα στον Πανιώνιο (χωρίς Ελαμπντελαουί, Τσιμίκα, Γκιλιέρε, Μασούρα, Μπρούνο και Σουντανί) και κατάφερε με το… καλημέρα να διώξει το άγχος που μπορεί να είχε. Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού ήταν… καταιγιστικό. Μέσα στα πρώτα εννέα λεπτά του αγώνα οι “ερυθρόλευκοι” μετέτρεψαν σε “περίπατο” την αναμέτρηση, φτάνοντας στο 3-0.

Μόλις στο 2′ ο Χασάν άνοιξε το σκορ, φτάνοντας τα τρία γκολ σε τρεις αναμετρήσεις με τους Πειραιώτες. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ελ Αραμπί εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κότνικ (η μπάλα έφυγε από τα χέρια του σε σέντρα – σουτ του Φορτούνη) και απλά την έσπρωξε στα αντίπαλα δίχτυα. Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του 10λέπτου, ο Φορτούνης “χόρεψε” την αντίπαλη άμυνα και με πλασέ εντός μεγάλης περιοχής έκανε το 3-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του φετινό γκολ!

Για περίπου δέκα λεπτά ο ρυθμό του ματς έπεσε, με τον Πανιώνιο να έχει κάποια μακρινά σουτ προς την εστία του Σα, χωρίς επιτυχία. Ο Ολυμπιακός “χτύπησε” και πάλι στο 24′. Ο Ρέτσος γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω για τον Κότνικ, αλλά αδύναμα. Ο Ελ Αραμπί μπήκε στην πορεία της μπάλας, πέρασε τον Σλοβένο πορτιέρε και σκόραρε σε κενή εστία (έφτασε τα 17 γκολ στη Superleague).

Το ματς έφτασε μέχρι την ανάπαυλα με τον Ολυμπιακό να ρίχνει το ρυθμό του, αλλά να έχει… εκρήξεις. Σε μια από αυτές (40′) ο Ελ Αραμπί “άγγιξε” το χατ-τρικ, αφού είδε την μπάλα να χτυπά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κότνικ σε πλασέ του.

Βλέποντας πως ο Ολυμπιακός έχει “καθαρίσει” τη νίκη, ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε αλλαγή τον Βαλμπουενά, αφού… μπροστά υπάρχει η Άρσεναλ και ο ΠΑΟΚ. Αρκετά λεπτά μετά έβαλε τον Χριστοδουλόπουλο στη θέση του Ελ Αραμπί και τον Καφού σε αυτή του Καμαρά. Αν και έριξαν “στροφές”, οι “ερυθρόλευκοι” διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα και προσπάθησαν να φτάσουν και σε άλλα γκολ. Παρόλα αυτά, οι προσπάθειες τους δεν είχαν την ίδια… ποιότητα κι έτσι το 4-0 του πρώτου ημιχρόνου ήταν και το τελικό σκορ. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Χριστοδουλόπουλο να έχει δοκάρι σε κοντινή κεφαλιά στο 90+3′.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση