Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τόκιο 2020: Αυτό είναι το μότο των Ολυμπιακών Αγώνων - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 16:47 Τόκιο 2020: Αυτό είναι το μότο των Ολυμπιακών Αγώνων - ΒΙΝΤΕΟ

"Ενωμένοι με συναίσθημα" ("united by emotion") είναι το σύνθημα των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020 . Στόχος των διοργανωτών είναι μέσω αυτού του συνθήματος να τονιστούν τα μηνύματα της ένταξης και της πολυμορφίας.

Το σύνθημα αποκαλύφθηκε σήμερα με αφηγήτρια του διαφημιστικού βίντεο τη διάσημη τενίστρια Ναόμι Οσάκα η οποία γεννήθηκε στην Ιαπωνία, με πατέρα από την Αϊτή και μητέρα από την Ιαπωνία,αλλά είναι μεγαλωμένη στις ΗΠΑ.

Η Οσάκα στο βίντεο φέρεται να λέει ότι «είμαστε διαφορετικοί, και όλοι είμαστε τόσο ίδιοι»,ενώ περιτριγυρίζεται από μια ομάδα ατόμων που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα πολυμορφίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του «Τόκιο 2020», Τοσίρο Μούτο ανέφερε ότι διάφοροι άνθρωποι μοιράζονται συναισθήματα και πετυχαίνουν να γίνουν ένα. Τόνισε δε πως αυτός είναι ο στόχος των διοργανωτών των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Το σύνθημα θα προβάλλεται στο Tokyo Skytree,το ψηλότερο κτίριο του Τόκιο, από σήμερα μέχρι τις 25 Μαρτίου ,μια μέρα πριν αρχίσει η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας προς το Τόκιο.

Στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες θα λάβουν μέρος πάνω από 10.000 αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι θα προέρχονται από περισσότερες από 200 χώρες. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου.

Πηγή: enikos.gr