Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: «Πράσινο» το τρόπαιο στο «χρυσό σετ»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 23:00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: «Πράσινο» το τρόπαιο στο «χρυσό σετ»

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο «χρυσό σετ» τον Ολυμπιακό στο Μαρούσι και κατέκτησε το Λιγκ Καπ βόλεϊ ανδρών

Τελειώσαν δέκα χρόνια... ξηρασίας. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στους τίτλους έπειτα από αναμονή μιας δεκαετίας. Και μάλιστα το πέτυχε με συγκλονιστικό τρόπο καθώς επικράτησε του «αιώνιου» αντιπάλου Ολυμπιακού στο «χρυσό» σετ του δεύτερου τελικού του «Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς».

Οι «πράσινοι» του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, μετά την επικράτησή τους στο κλειστό του Ρέντη πριν από μια εβδομάδα με 3-2 σετ, ηττήθηκαν με το ίδιο σκορ στο κλειστό του Αγίου Θωμά έχοντας μάλιστα προηγηθεί με 2-0 σετ (οι Πειραιώτες έκαναν ένα εκπληκτικό 0-3), αλλά είχαν καθαρό μυαλό, ψυχραιμία και λύσεις στο έκτο και «χρυσό» σετ υπογράφοντας εντυπωσιακά την κατάκτηση ενός τροπαίου που δεν είχαν σηκώσει ποτέ άλλοτε στην ιστορία τους. Κυρίως όμως πήραν κούπα στο βόλεϊ για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία καθώς η προηγούμενη φορά ήταν το 2010.

Ο κόουτς του θριάμβου Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε μετά το τέλος του συγκλονιστικού τελικού: «Ηταν συγκλονιστικό το παιχνίδι απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Είδατε τι παιχνίδια γίνονται κόντρα σε τόσο καλές ομάδες. Και τα δύο ματς κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ήμασταν τυχεροί. Το ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός επιστρέφει, το έχουμε πει για τα καλά. Θα επιστρέψουμε. Είναι γλυκός ο τίτλος»...

Ο γιος του κι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας, Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, είπε: «Ελπίζω αυτή η στιγμή, η κατάκτηση του Λιγκ Καπ, να είναι το ξεκίνημα μια νέας εποχής. Να είναι η σπίθα που θα δώσει φωτιά σε όλο τον Παναθηναϊκό και θα γίνει πρωταγωνιστής σε όλα τα αθλήματα».

Τα σετ: 25-17, 28-26, 16-25, 19-25, 10-15, 15-13

Προσαρμοσμένη αναζήτηση