ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Διπλό… τίτλου από τους Πειραιώτες! “Σκότωσαν” τους πρωταθλητές και ξέφυγαν με +5

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020 22:05 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Διπλό… τίτλου από τους Πειραιώτες! “Σκότωσαν” τους πρωταθλητές και ξέφυγαν με +5

Ο Ολυμπιακός “άλωσε” την Τούμπα με το 1-0 επί του ΠΑΟΚ. Προβάδισμα τίτλου για τους Πειραιώτες. Ένα αυτογκόλ του Γιαννούλη χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Ακυρώθηκε γκολ του Βαρέλα μέσω VAR.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στην Τούμπα και πήρε προβάδισμα… τίτλου, με τη νίκη 1-0 επί του ΠΑΟΚ, που τον έφερε στο +5 στην κορυφή της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου της Superleague.

Οι Πειραιώτες είχαν διαρκώς τον έλεγχο του αγώνα και βρήκαν το γκολ της νίκης με τη βοήθεια και της τύχης, αφού σε ένα γύρισμα του Ραντζέλοβιτς, η μπάλα βρήκε στον Γιαννούλη και κατέληξε στα δίχτυα για το αυτογκόλ που έκρινε την αναμέτρηση.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν… διστακτικά το παιχνίδι, προσπαθώντας να προστατεύσουν την άμυνά του στα πρώτα λεπτά. Το παιχνίδι κέντρου “κυριάρχησε” έτσι μέχρι και το 15ο λεπτό, οπότε και ο Ολυμπιακός άρχισε να… πατά καλύτερα στο γήπεδο.

Οι Πειραιώτες ήλεγξαν στο υπόλοιπο του ημιχρόνου τον ρυθμό του αγώνα, κρατώντας τον ΠΑΟΚ μακριά από την εστία του Σα, την ώρα που οι ίδιοι έψαχναν τρόπους να “απειλήσουν”. Η κακή εμφάνιση του Ραντζέλοβιτς όμως, απέτρεψε σημαντικές ευκαιρίες για την ομάδα του, μέχρι και το 42′.

Κι αυτό γιατί στο τελευταία πεντάλεπτο του πρώτου μέρους (μαζί με τις καθυστερήσεις), η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα μπορούσε σε τρεις περιπτώσεις να ανοίξει το σκορ. Αρχικά, με τον Ελ Αραμπί να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι με γυριστό σουτ μετά από εξαιρετική σέντρα του Βαλμπουενά.

Και στη συνέχεια με τον Τσιμίκα να βλέπει το σουτ να κοντράρεται και να περνάει λίγο άουτ, πριν πετάξει στα… σκουπίδια τη δική του μεγάλη φάση ο Ραντζέλοβιτς, ο οποίος ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε τραγικά άουτ στη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως, το παιχνίδι βρήκε κατευθείαν ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να ανεβαίνει πιο ψηλά και τον Ολυμπιακό να το εκμεταλλεύεται αμέσως. Μόλις στο 49′, μια αντεπίθεση των “ερυθρόλευκων” έφερε τον Τσιμίκα σε θέση βολής από διαγώνια αριστερά, αυτός σούταρε εξαιρετικά για να αποκρούσει με δυσκολία ο Πασχαλάκης.

Κι ενώ η μπάλα κατέληγε κόρνερ, ο Ραντζέλοβιτς την πρόλαβε πάνω στη γραμμή και με γύρισμα την έστειλε πάνω στον Γιαννούλη, ο οποίος όχι μόνο δεν κατάφερε να διώξει, αλλά την έστειλε και στα δίχτυα της ομάδας του στην κενή εστία.

Το γκολ δεν “πάγωσε” όμως τους γηπεδούχους αφού ένα λεπτό μετά βρήκαν και αυτοί δίχτυα. Από γέμισμα του Μίσιτς και κεφαλιά του Βαρέλα, ο Σα απέκρουσε αρχικά, η μπάλα στρώθηκε στον Σβιντέρσκι, ο οποίος σούταρε στο δοκάρι και στην επαναφορά, ο Βαρέλα έβαλε… φωτιά στην Τούμπα.

Ο διαιτητής πήγε όμως στο VAR, καθώς υπήρξε ειδοποίηση για οφσάιντ στην αρχή της φάση, το οποίο και επιβεβαιώθηκε, για να ακυρωθεί το γκολ και να παραμείνει το 0-1.

Το “τρελό” 5λεπτο στο ματς ακολούθησε εκ νέου… ηρεμία, με τον Ολυμπιακό να “χαμηλώνει” ξανά τον ρυθμό. Έτσι, η επόμενη φάση στο ματς ήρθε ουσιαστικά στο 77′ με τον Ελ Καντουρί να μη βρίσκει μπάλα εξ επαφής με την εστία, μετά από φοβερή σέντρα από δεξιά.

Ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε ευκαιρίες όμως ούτε και στη συνέχεια, πλην από κάποιες στημένες μπάλες, με τους Πειραιώτες να κρατούν εύκολα τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι των πρωτοπόρων της Superleague, ξεφεύγοντας με +5 βαθμούς στην πρώτη θέση.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μαουρίσιο (75’ Ελ Καντουρί), Μίσιτς, Λημνιός (82’ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (64’ Άκπομ), Σφιντέρσκι

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Μπα, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιλέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (90+2′ Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (83’ Μασούρας), Ελ Αραμπί (69’ Χασάν)

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση