ΑΕΚ – ΟΦΗ: Γυάλιζε… το μάτι τους! “On fire” οι παίκτες του Καρέρα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020 22:29 ΑΕΚ – ΟΦΗ: Γυάλιζε… το μάτι τους! “On fire” οι παίκτες του Καρέρα

Ποιες απουσίες; Η ΑΕΚ εμφάνισε ένα εκπληκτικό πρόσωπο κόντρα στον ΟΦΗ και -με ένα 45λεπτο… κυριαρχίας- τον διέλυσε ΜΟΝΟ με 3-0 στο άδειο -λόγω τιμωρίας- ΟΑΚΑ. Δύο γκολ ο Βέρντε.

Στην πιο εντυπωσιακή της εμφάνισή της από το ξεκίνημα της σεζόν, η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Superleague και έφτασε τις 4 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, δείχνοντας πως -με τον Καρέρα στον πάγκο της- μπορεί να τα πάει ακόμα πιο καλά.

Η ΑΕΚ έκανε ένα “τρελό” ξεκίνημα στο άδειο ΟΑΚΑ, χάνοντας με το… καλημέρα σημαντικές ευκαιρίες στα καρέ του Σωτηρίου και φτάνοντας το 2-0 πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα. Μόλις στο 5′ ο Λιβάγια έβγαλε πάρε – βάλε μπαλιά για τον Μάνταλο, με τον αρχηγό της ένωσης να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά. Τρία λεπτά μετά, ο Βέρντε έκανε υπέροχη ατομική προσπάθεια, κράτησε την μπάλα όσο έπρεπε και με ιδανικό πλασέ -έχοντας και τρεις αντιπάλους μπροστά του- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε για κάποια λεπτά, κάτι που βοήθησε τον ΟΦΗ να κερδίσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΚ όμως έβγαλε μαχητικότητα στην άμυνα της και… όποτε πατούσε γκάζι ήταν επικίνδυνη. Στο 21′ ο Σωτηρίου είπε “όχι” σε τετ-α-τετ με τον Βέρντε, για να έρθει η φάση του 30′. Ο Ιταλός έκλεψε την μπάλα, έβγαλε στον Ολιβέιρα και αφού έτρεξε στον κενό χώρο πήρε την σκαφτή μπαλιά του Πορτογάλου και σε κενή εστία έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής Τάσης ακύρωσε το τέρμα ως οφσάιντ, αλλά το VAR διόρθωσε το λάθος που πήγε να γίνει και… ενέκρινε το 3-0 της Ένωσης.

Η ΑΕΚ συνέχισε να παίζει επιθετικά και στην επανάληψη, παρά το γεγονός πως ο ΟΦΗ έδειξε ένα πιο επιθετικό πρόσωπο. Μάλιστα, ο Μάνταλος κατάφερε να χάσει δυο σημαντικές ευκαιρίες στο 54′ και το 57′. Η Ένωση… κατέβασε ρυθμούς μέχρι το 80′, διάστημα που οι Κρητικοί είχαν ανούσια υπεροχή. Στα τελευταία λεπτά οι “κιτρινόμαυροι” ανέλαβαν πάλι επιθετικές πρωτοβουλίες, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία. Μοναδικό μελανό σημείο για την Ένωση, η αλλαγή του Νέλσον Ολιβέιρα (αποχώρησε με ενοχλήσεις στο 68′). Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Λιβάγια αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα… κατόπιν εντολής του πάγκου.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση