Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Ανάμεσα σε αναβολές και… κλειστές πόρτες το ποδόσφαιρο! Η UEFA συζητά με τις κυβερνήσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 11:27 Κορονοϊός: Ανάμεσα σε αναβολές και… κλειστές πόρτες το ποδόσφαιρο! Η UEFA συζητά με τις κυβερνήσεις

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού,. Αναβολές, ματς κεκλεισμένων των θυρών και… ανησυχία ενόψει Euro 2020.

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο.

Με την Ιταλία να βρίσκεται στο επίκεντρο του… κακού, η αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είτε αναβάλετε, είτε γίνεται σε ματς χωρίς θεατές, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Φυσικά, τόσο το Champions League όσο και το Europa League έχουν αρχίσει να “χορεύουν” στους ρυθμούς της νόσου.

Η εικόνα έως τώρα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης:

Ιταλία: Έχουν αναβληθεί τα πρωταθλήματα και κάθε αθλητική δραστηριότητα έως τις 3 Απριλίου.

Ισπανία: Οι επόμενες δύο αγωνιστικές σε Α’ και κατηγορία θα διεξαχθούν χωρίς φιλάθλους, αλλά η ένωση των ποδοσφαιριστών, πιέζει για αναστολή κάθε δραστηριότητας.

Γαλλία: Οι αγώνες στην Ligue1 και στην Ligue2 θα γίνουν πίσω από κλειστές πόρτες μέχρι τις 15 Απριλίου.

Αγγλία: Μέχρι στιγμής, μόνο η συνάντηση Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ έχει αναβληθεί.

Γερμανία: Η συνάντηση Γκλάντμπαχ-Κολωνία θα διεξαχθεί πίσω από κλειστές πόρτες, για πρώτη φορά από τη δημιουργία της Bundesliga, το 1963. Για το Σαββατοκύριακο, οι περιφερειακές αρχές θα αποφασίσουν εάν τα ματς θα γίνουν με θεατές. Χωρίς φιλάθλους και το Ουνιόν Βερολίνου – Μπάγερν, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες αναμετρήσεις. Σε “καραντίνα” οι ομάδες της Βαυαρίας.

ΕΛΛΑΔΑ, Ολλανδία, Πορτογαλία: Θα έχουμε αγώνες χωρίς θεατές (η Superleague για τις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ).

Ελβετία: Τα πρωταθλήματα έχουν ανασταλεί.

Η UEFA συζητά με τις κυβερνήσεις για τον κορονοϊό

Την ίδια στιγμή, η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στην Ευρώπη, υποχρεώνει την UEFA να καταστρώσει έναν σχεδιασμό, προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή διεξαγωγή του Euro 2020 που έχει προγραμματισθεί (12/6-12/7) σε 12 χώρες της “γηραιάς ηπείρου”.

Στο πλαίσιο αυτό, παράγοντες της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις κυβερνήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και με δεδομένο ότι βάσει της οδηγίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η UEFA είναι πεπεισμένη πως μια πόλη θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει αγώνες, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτει τις ιατρικές δομές για να θεραπεύσει τους μολυσμένους ανθρώπους και την υποδομή για να φιλοξενήσει δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους.

Επιπλέον, καθώς η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί σε δώδεκα χώρες και σε πολλές πόλεις, η UEFA παραμένει επιφυλακτική για ενδεχόμενη αναβολή αγώνων σε κάποιες εξ΄ αυτών, σε περίπτωση προβλήματος και να τις μεταθέσει για άλλη πόλη. Σύμφωνα με την UEFA, αυτή η ευελιξία θα επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Και όλα αυτά, την ώρα που αρκετές Ομοσπονδίες εμφανίζονται να έχουν επικοινωνήσει με την UEFA, ζητώντας την αναβολή του Euro 2020.

Πηγή: newsit.gr