Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ένα Drone ζωγραφίζει το σύμβολο τους επάνω από το Καλλιμάρμαρο - 3D Light drawing.

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 11:02 Ολυμπιακοί Αγώνες: Ένα Drone ζωγραφίζει το σύμβολο τους επάνω από το Καλλιμάρμαρο - 3D Light drawing.

Το κανάλι Up Stories δημιουργήθηκε από ερασιτέχνες εικονολήπτες, τεχνικούς εικόνας, μουσικούς και φωτογράφους με έναν και μόνο σκοπό την ανάδειξη και προώθηση της Ελλάδας ως την ομορφότερη χώρα του κόσμου.

Αυτό που ενώνει όλους εμάς είναι η αγάπη μας για τον τόπο μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας και η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε είναι τόσο μεγάλη που ορισμένες φορές εξάπτει και την φαντασία μας.

Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε η επιθυμία να πραγματοποιήσουμε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο ενα video 3D light drawing.

Τον τρόπο να ζωγραφίζουμε στον ελληνικό ουρανό σχέδια τον γνωρίζαμε από καιρό και της δημιουργίες μας της μοιραζόμαστε μαζί σας μέσα από το Instagram μας https://www.instagram.com/ids_art.dro... αυτό που δεν είχαμε καταφέρει είναι να το καταγράψουμε σε βίντεο και να το μοιραστούμε μαζί σας.

Η ιδέα ήταν λοιπόν αυτό να γίνει με αφορμή την αφή της ολυμπιακής φλόγας και να "ζωγραφίσουμε" στον Αττικό ουρανό και επάνω από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου και διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες τους Ολυμπιακούς κύκλους σύμβολο της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης του πλανήτη μας.

Για να καταφέρει αυτή η ιδέα να πραγματοποιηθεί χρειάστηκαν 5 μήνες προετοιμασίας και δοκιμών. Αμέτρητες ώρες προγραμματισμού, δεκάδες πρόβες και αμέτρητα τεχνάσματα. Πρωτοπόρες τεχνολογικά συσκευές καταγραφής εικόνας και τεχνικές επιστρατεύτηκαν προκειμένου να καταφέρουμε κάτι που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τι είναι το 3D Video Light Drawing.

Στην ουσία πρόκειται για μια "εναέρια χορογραφία" που πραγματοποιεί ένα drone η οποία έχει προσχεδιαστει και προγραμματιστεί μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και έτσι το ειδικά εξελιγμένο drone με την βοήθεια ενός φακού ισχύς 2.000 λούμεν καταφέρνει να δημιουργήσει μια εικόνα στον αέρα.

Μέχρι εκεί. Δεν θα σας αποκαλύψουμε και όλα τα μυστικά και τεχνικές μας. Άλλωστε τόσο κόπο κάναμε για να τα καταφέρουμε. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν η ομάδα Up Stories τιμά μια από της σημαντικότερες στιγμές της χώρας μας που συμβαίνει κάθε 4 χρόνια και που στρέφει τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη σε αυτή ως κοιτίδα του πολιτισμού αλλά και αθλητισμού.

Σας ευχαριστούμε πολύ ομάδα Up Stories