Κούγιας: “Πρέπει να απαλλαχθεί ο ΠΑΟΚ για την πολυιδιοκτησία”

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 12:09 Κούγιας: “Πρέπει να απαλλαχθεί ο ΠΑΟΚ για την πολυιδιοκτησία”

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ μίλησε για την υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, που εκδικάζεται στην επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και δήλωσε ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας θα πρέπει να απαλλαχθούν από την κατηγορία, αν εφαρμοστεί το καταστατικό της UEFA.

Παράλληλα, επανέλαβε στον Focus FM 103.6 και την πρότασή του για αναδιάρθρωση στο πλαίσιο και της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω του κορονοϊού.

Οι δηλώσεις Κούγια για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Για την υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης: «Εάν εφαρμοστεί το καταστατικό της UEFA, σύμφωνα με το άρθρο 5, ο ΠΑΟΚ πρέπει να απαλλαχθεί από την κατηγορία της πολυιδιοκτησίας στο θέμα της καταγγελίας του Ολυμπιακού, αλλά να πέσει η Ξάνθη, ακόμη και εάν αποδειχθεί η πολυιδιοκτησία ή η κυριαρχική επιρροή. Η πρώτη ομάδα στην βαθμολογία, δηάδή ο ΠΑΟΚ, σε σχέση με την Ξάνθη, απαλάσσεται και πέφτει η δεύτερη ομάδα, το είπα στην εφέσεων, αλλά κανένας δεν το ανέδειξε».

Για το αν θα αποδειχθεί η πολυιδιοκτησία στην Εφέσεων: «Αυτό δεν με απασχολεί πλέον, έχω κάνει πρόταση να μην πέσει καμία ομάδα και να αυξηθούν οι ομάδες στη Superleague, να γίνουν 16, ενώ να γίνει μια Β΄ εθνική με 16 ομάδες και μια Γ΄ εθνική επίσης με 16 ομάδες. Με αυτό τον τρόπο θα ανεβούν και όλοι οι πρωταθλητές από τη σημερινή Γ εθνική και δεν θα παίξουν μπαράζ για να βγουν οι 4 από αυτούς».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση