“Πόλεμος” στο τένις! US Open και Laver Cup τα… χώνουν στο Roland Garros

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020 11:00 “Πόλεμος” στο τένις! US Open και Laver Cup τα… χώνουν στο Roland Garros

Ο κορονοϊός επηρέασε και το Roland Garros. Το φημισμένο Grand Slam αναμένεται, πλέον, να ανοίξει αυλαία στις 20 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρωθεί στις 4 Οκτωβρίου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των διοργανωτών άλλων τουρνουά.

Οι διοργανωτές του US Open απάντησαν στην απόφαση των ομολόγων τους στο Roland Garros (να «μετακινήσουν» το γαλλικό Grand Slam τον Σεπτέμβριο), επικρίνοντας τις μονομερείς αλλαγές στο ημερολόγιο του tour.

Η αλλαγή των διοργανωτών του Roland Garros τοποθετεί το φημισμένο γαλλικό Open μια εβδομάδα μετά τον τελικό του US Open και έχει ως αποτέλεσμα συγκρούσεις με πολλά τουρνουά ATP και σε WTA (ένα από αυτά και το Laver Cup).

 Η ομοσπονδία τένις των Ηνωμένων Πολιτειών (USTA) δήλωσε ότι δεν προβλέπεται να αλλάξει το πρόγραμμα για τις 25 Αυγούστου-13 Σεπτεμβρίου  και τόνισε ότι τυχόν αλλαγές θα γίνουν μόνο μετά από διαβούλευση με άλλους ενδιαφερόμενους…

“Αυτή την εποχή που ο κόσμος λειτουργεί ενωτικά, αναγνωρίζουμε πως μια τέτοια απόφαση δεν θα έπρεπε να παρθεί μονομερώς και, ως εκ τούτου, η USTA θα συνεννοηθεί με τα άλλα Grand Slam, τη WTA και την ATP, την ITF και τους συνεργάτες μας, συμπεριλαμβανομένου και του Laver Cup.» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

 

 

Μετά από το US Open και το Laver Cup έβγαλε ανακοίνωση που λέει πως δεν έχει σκοπό να αλλάξει τις ημερομηνίες διεξαγωγής του τουρνουά – το οποίο συμπίπτει με τις νέες ημερομηνίες του Roland Garros!

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, το Laver Cup εξηγεί πως η διοίκηση του Roland Garros ενήργησε μονομερώς, κάτι που αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση του US Open.

Να αναφέρουμε ότι το Laver Cup συμπίπτει –πλέον- με την 1η εβδομάδα του Roland Garros, καθώς θα γίνει το τριήμερο 25-27 Σεπτεμβρίου.

“Ο τενιστικός κόσμος έμαθε σήμερα πως η FFT σκοπεύει να κάνει το Roland Garros από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2020, εξαιτίας του αντίκτυπου του COVID-19. Αυτές οι ημερομηνίες συμπίπτουν με τις ημερομηνίες του Laver Cup 2020, που ήδη έχει κάνει sold out και είναι προγραμματισμένο για τις 25-27 Σεπτεμβρίου, στο TD Garden στη Βοστώνη”, ανέφερε η ανακοίνωση του Laver Cup.

“Αυτή η ανακοίνωση ήταν έκπληξη για μας και για τους συνεργάτες μας, την Tennis Australia, την USTA και την ΑΤΡ. Εγείρει πολλά ερωτήματα και επεξεργαζόμαστε την κατάσταση. Αυτή την ώρα, θέλουμε οι fans, οι χορηγοί, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, το προσωπικό, οι εθελοντές, οι παίκτες και η πόλη της Βοστώνης, να ξέρουν πως σκοπεύουμε να διοργανώσουμε το Laver Cup στις ημερομηνίες που είναι προγραμματισμένο” τονίζεται.

 

 

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση