“Καταστροφή η οριστική διακοπή της Serie A αλλά προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο”

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 10:28 “Καταστροφή η οριστική διακοπή της Serie A αλλά προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο”

Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, μίλησε για τις ζημιές που θα προκαλούσε στο ποδόσφαιρο της χώρας το να μην ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα Ιταλίας, παραδεχόμενος πάντως πως γίνεται σχεδιασμός με βάση το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Στην Ισπανική εφημερίδα “AS” μίλησε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως θα αποτελούσε “καταστροφή” η μη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Serie A, ενώ ταυτόχρονα περιέγραψε την κατάσταση με τον κορωνοϊό, σαν κάτι που δεν είχε συμβεί ούτε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είπε: “Θα ήταν καταστροφικό να μην τελειώσει η σεζόν. Αυτές τις μέρες, η ομοσπονδία θα παρουσιάσει μια μελέτη στην κυβέρνηση με τον ποσοτικό προσδιορισμό των ζημιών. Περιμένουμε σημαντικά μέτρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν στην αλυσίδα ποδοσφαίρου. Ο στόχος είναι να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, αλλά σκεφτόμαστε τι πρέπει να κάνουμε αν δεν είναι δυνατό. Η μείωση των μισθών των ποδοσφαιριστών, εντάσσεται στο πνεύμα αλληλεγγύης. Πρόκειται για μια ιστορική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που δεν υπήρξε ποτέ από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και η πραγματικότητα απαιτεί μέτρα που ανταποκρίνονται στον κύριο στόχο: να επιβιώσει το ποδόσφαιρο. Ελπίζω και για την ευρωπαϊκή παρέμβαση σε αυτόν τον τομέα. Το ποδόσφαιρο της ηπείρου μας πρέπει να εξετάζει την ανάπτυξή του με ενότητα, να μοιράζεται περισσότερο τους στόχους του, χωρίς διαχωρισμούς”.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση