Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριστικό! Κατέβασε… ρολά και η VTB League

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 12:27 Οριστικό! Κατέβασε… ρολά και η VTB League

Ο κορωνοϊός έριξε την αυλαία οριστικά και στην VTB League, με τη σεζόν 2019-20 να θεωρείται ως μη γενόμενη.

Η VTB League προστέθηκε στα πρωταθλήματα που διεκόπηκαν οριστικά λόγω του κορωνοϊού, με τη σεζόν μάλιστα να διαγράφεται.

Πρωταθλητής λοιπόν δεν θα υπάρχει, αφού η κανονική περίοδος δεν είχε καν ολοκληρωθεί, ενώ πολλές ομάδες είχαν δώσει διαφορετικό αριθμό αγώνων. Παρ’ όλα αυτά θα βγει τυπικά μία κατάταξη καθώς πρέπει να αποφασιστεί ποια ομάδα θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο για την Euroleague της επόμενης σεζόν (το πρώτο είναι “καπαρωμένο” από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έχει συμβόλαιο) με τη Χίμκι να είναι το φαβορί, αφού μέχρι τη διακοπή προπορευόταν στο πρωτάθλημα.

Όπως εξήγησε η γενική διευθύντρια της VTB League, Ιλόνα Κόρστιν: “Δεν μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, με τα σύνορα να είναι κλειστά, τις ομάδες να μην μπορούν να προπονηθούν στα γήπεδά τους και τους ξένους παίκτες να έχουν ήδη αναχωρήσει για την πατρίδα της. Η υγεία των παικτών, των οικογενειών τους, των ομάδων και φυσικά των φιλάθλων είναι πολύ πιο σημαντική από τους αγώνες. Δεν θα βγει πρωταθλητής φέτος, επειδή δεν τηρήθηκαν οι όροι και η κανονική περίοδος δεν ολοκληρώθηκε. Το Κύπελλο επίσης δεν θα παιχθεί φέτος. Η τελική κατάταξη των ομάδων θα παρουσιαστεί αργότερα. Το μπάσκετ σίγουρα θα επιστρέψει, αλλά στην παρούσα φάση είναι καλύτερο για όλους μας να πάρουμε στα σοβαρά τις προτάσεις των γιατρών και των υγειονομικών Αρχών”.

Πηγή: newsit.gr