Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάντηση στην UEFA για την διακοπή από τους Βέλγους! “Σας σεβόμαστε αλλά…”

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 10:53 Απάντηση στην UEFA για την διακοπή από τους Βέλγους! “Σας σεβόμαστε αλλά…”

Η διοργανώτρια αρχή του βελγικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου απάντησε στην UEFA, πως η απόφαση οριστικής διακοπής κρίθηκε ότι ήταν η καλύτερη δεδομένης της κατάστασης με τον κορωνοϊό.

Της απόφασης να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του Βελγίου υπεραμύνθηκε ο εκπρόσωπος της διοργανώτριας αρχής, Στιν Βαν Μπέβερ, απέναντι στην UEFA. Το μεσημέρι της Πέμπτης (2/4) οι ομάδες της Jupiler League συμφώνησαν σε οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς κρίθηκε πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την εξάπλωση του κορωνοϊού, δεν επιτρέπει να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Λίγο αργότερα η UEFA με επιστολή προς τις λίγκες, απείλησε με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, τις ομάδες της ομοσπονδίας που θα βιαστεί να πάρει αποφάσεις, με τους Βέλγους να απαντάνε μέσω του  Στιν Βαν Μπέβερ πως:

Κάθε πρωτάθλημα θα πρέπει να λάβει την απόφαση που θεωρεί ως η πλέον ενδεδειγμένη. Η μορφή του βελγικού πρωταθλήματος είναι διαφορετική, με κανονική περίοδο και μετά με play-off. Έχουμε ακόμα μία αγωνιστική για την κανονική περίοδο και 10 για τα play-off. Αυτό που μας ώθησε να πάρουμε την απόφαση ήταν το γεγονός ότι δεν ήταν δυνατό να γίνουν προπονήσεις, να πηγαίνουμε στο γήπεδο, και δεν ξέρουμε μέχρι να δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε. Έτσι αποφασίσαμε να τα σταματήσουμε. Σεβόμαστε την UEFA, αλλά αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή απόφαση για το βελγικό ποδόσφαιρο”

Πηγή: newsit.gr