Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Premier League αποφασίζει για νέα παράταση, οριστική διακοπή ή… Κίνα!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 12:30 Η Premier League αποφασίζει για νέα παράταση, οριστική διακοπή ή… Κίνα!

Μία ακόμα τηλεδιάσκεψη πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα (3/4) μεταξύ των 20 ομάδων της Premier League, ώστε να αποφασιστεί το μέλλον του πρωταθλήματος. Σκέψεις για ματς εκτός Βρετανίας, με πιθανό προορισμό την Κίνα.

Την παράταση της αναβολής, την οριστική διακοπή ή ακόμα και τη διεξαγωγή του υπόλοιπου της Premier League εκτός Βρετανίας αναμένεται να συζητήσουν στην σημερινή (3/4) τηλεδιάσκεψη οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Η απόφασης περαιτέρω παράτασης μέχρι τις 30 Απριλίου έχει παρθεί ήδη, αλλά έχει αρχίσει να εκτιμάται πως θα είναι αδύνατον να παιχτεί ποδόσφαιρο ακόμα μετά από εκείνη την ημερομηνία.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της ιστοσελίδας “theathletic”, οι σύλλογοι της Premier League είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν τη φετινή σεζόν, προκειμένου να μη χάσουν τα 762 εκατομμύρια λίρες – ποσό που αντιστοιχεί μόνο στα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Υπάρχει επίσης ένα σενάριο που θέλει ένα σύλλογο, χωρίς να αποκαλύπτεται το όνομά του,να έχει προτείνει οι αγώνες να διεξαχθούν σε άλλη χώρα, η οποία θα αποφασιστεί ποια είναι σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας που έχει πάρει ως τώρα και την διασπορά του κορωνοϊού.

Παράλληλα θα πρέπει να έχει και τις κατάλληλες αθλητικές υποδομές για να υποστηρίξει τη διεξαγωγή των αγώνων, με το δημοσίευμα να αναφέρει χαρακτηριστικά την Κίνα, η οποία μετά το χτύπημα του κορωνοϊού έχει αρχίσει να επανέρχεται στην κανονικότητα.

Αυτή ήταν πάντως μία πρόταση που συνάντησε αντιστάσεις, αφού όπως αναφέρεται, στέλεχος συλλόγου της Premier League δήλωσε χαρακτηριστικά: “Δεν έχει λογική. Είναι τρελή ιδέα και νομίζω θα απορριφθεί με μεγάλη πλειοψηφία. Αν πάρουμε το πρωτάθλημα για να το μεταφέρουμε σε ένα άλλο μέρος του κόσμου αυτή τη στιγμή, θα μιλάμε για σφαγή”.

Πηγή: newsit.gr