Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πρώτο από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης που ετοιμάζεται για επανεκκίνηση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 14:22 Το πρώτο από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης που ετοιμάζεται για επανεκκίνηση

Τα πρώτα δειλά βήματα και η επιστροφή στις προπονήσεις.

Μόνο ένα πρωτάθλημα σε όλη την Ευρώπη βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν τη στιγμή, αυτό της Λευκορωσίας, με τον κορωνοϊό να έχει δημιουργήσει τα... δικά του δεδομένα στο λαοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη, ειδικά στη γηραιά ήπειρο.

Ωστόσο, σχεδόν όλες οι Λίγκες είναι σε διαδικασία εξεύρεσης τρόπου για να ολοκληρωθεί η σεζόν, ενώ ήδη η Bundesliga έχει καταστρώσει το σχέδιό της για επανέναρξη, με τα πρώτα βήματα να γίνονται.

Οι ομάδες στη Γερμανία επιστρέφουν σταδιακά στις προπονήσεις, ωστόσο τηρούν τα προληπτικά μέτρα ασφάλειας κατά του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου θα γυμνάζονται σε πέντε γκρουπ των τεσσάρων ατόμων, χωρίς να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και διατηρώντας την απαραίτητη απόσταση. Η προπόνηση θα γίνει σε τέσσερα διαφορετικά γήπεδα, ενώ θα διασφαλίζεται κάθε πιθανότητα επαφής.

Επίσης, κάθε γκρουπ θα έχει δικά του αποδυτήρια, ενώ οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέφουν μετά από την προπόνηση σπίτι τους. Παράλληλα, θα συνεχίσουν να διεξάγονται και οι ομαδικές προπονήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης (ο καθένας σπίτι του).

Στις προπονήσεις έχουν επιστρέψει και οι Λειψία, Σάλκε, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Χόφενχαϊμ, Άουγκσμπουργκ και Βόλφσμπουργκ.

Πηγή: newsbeast.gr