Τεστ κορωνοϊού στους παίκτες της Serie A για να κριθεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 14:07 Τεστ κορωνοϊού στους παίκτες της Serie A για να κριθεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος

Την πρόθεσή της να αρχίσει να… κινείται προς την κατεύθυνση της επανέναρξης του πρωταθλήματος Ιταλίας εξέφρασε η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, μέσω του προέδρου της, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, ο οποίος δήλωσε πως το Μάιο όλοι οι παίκτες θα υποβληθούν τεστ για τον κορωνοϊό ώστε να φανεί αν η εφικτό να ξεκινήσει η αγωνιστική δράση.

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ελπίζει ότι οι παίκτες της Serie A θα μπορούν να υποβάλλονται σε τεστ για το νέο κορωνοϊό στις αρχές Μαΐου, έτσι ώστε να προετοιμαστούν για την έναρξη της επόμενης περιόδου, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Γκαμπριέλε Γκραβίνα.

Η Serie A έχει “κατεβάσει ρολά” από τις 9 Μαρτίου, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού κι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε και εάν θα επανεκκινήσει το πρωτάθλημα.

Η Ιταλία είναι μία από τις χώρες που “χτυπήθηκαν” ανελέητα από τον ιό, με 19.899 νεκρούς έως τώρα και 156.363 επιβεβαιωμένα κρούσματα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και ποδοσφαιριστές ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας.

Υπάρχουν ακόμη 12 αγωνιστικές για να πέσει η “αυλαία” της σεζόν, με τον Γκραβίνα να δηλώνει στο ιταλικό “Sky Sport” ότι παραμένει αποφασισμένος να τελειώσει το πρωτάθλημα ανεξάρτητα από το πότε θα γίνει αυτό.

“Όταν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα τελειώσουμε το πρωτάθλημα”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της γειτονικής χώρας και συνέχισε:

“Σύντομα, θα υπάρξει συνάντηση, για να καθορίσουμε τη διαδικασία που θα προχωρήσουμε στη συνέχεια. Ελπίζω ότι θα ξεκινήσουμε στις πρώτες μέρες του Μαΐου με τεστ που θα επιβεβαιώσουν ότι οι παίκτες είναι αρνητικοί και τότε μπορούν να ακολουθήσουν οι προπονήσεις. Εάν θα παίξουμε μέσα στο καλοκαίρι; Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία, αλλά η ιδέα είναι να τελειώσουμε το πρωτάθλημα”.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι που είναι αντίθετοι με την επανέναρξη και το τελείωμα της περιόδου, με την Μπρέσια ήδη να έχει κάνει γνωστό ότι εάν αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα δεν θα κατεβάσει ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση