Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η προτροπή της UEFA για τα πρωταθλήματα και το ακραίο «σενάριο»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 20:16 Η προτροπή της UEFA για τα πρωταθλήματα και το ακραίο «σενάριο»

Η UEFA επιθυμεί την ολοκλήρωση των εγχώριων πρωταθλημάτων, κάτι που φαίνεται και από τη νέα τηλεδιάσκεψη που είχε με τις 55 Ομοσπονδίες – μέλη της. Ποιο είναι το ακραίο «σενάριο» που φέρεται να υπάρχει στο… τραπέζι.

Σύμφωνα και με όσα αναφέρει η ΕΠΟ στην ενημέρωση της, η UEFA είχε σήμερα (21.04.2020) «… επικοινωνία, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τις 55 Εθνικές Ομοσπονδίες-μέλη της, τις οποίες ενημέρωσε σχετικά με τις επιλογές που εξετάζονται από τις δύο ομάδες εργασίας που συστάθηκαν στα μέσα Μαρτίου.

Παρουσιάστηκε ένα πλήθος επιλογών σχετικά με το αγωνιστικό πρόγραμμα, τόσο όσον αφορά τους αγώνες σε επίπεδο εθνικών ομάδων, όσο και τους αγώνες σε επίπεδο διασυλλογικών διοργανώσεων.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της χρηματοδότησης των Εθνικών Ομοσπονδιών μέσω του προγράμματος UEFA HatTrick, με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για την υλοποίηση των καταβολών προς τις ομοσπονδίες-μέλη όπως αυτές είχαν προγραμματιστεί.

Έγινε έντονη σύσταση για την ολοκλήρωση των εγχώριων πρωταθλημάτων της Α’ κατηγορίας, καθώς και των διοργανώσεων του Κυπέλλου, ωστόσο, σε περίπτωση που κάποιο πρωτάθλημα δεν ολοκληρωθεί, θα εξεταστούν ορισμένες ιδιαίτερες περιπτώσεις, όταν εκπονηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τυχόν αποφάσεις όσον αφορά τα παραπάνω, θα ανακοινωθούν μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA την προσεχή Πέμπτη.»

Από την ανακοίνωση της ΕΠO φαίνεται η έντονη επιθυμία της UEFA για ολοκλήρωφση των πρωταθλημάτων, έτσι ώστε οι ομάδες να μπορέσουν να εξασφαλιστούν οι θέσεις για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς.

Στην περίπτωση όμως που κάποια από αυτά δεν καταφέρουν να ολοκληρωθούν λόγω των συνθηκών με τον κορονοϊό, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εμφανίζεται να εξετάζει μια εναλλακτική λύση για της θέσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2020-2021. Αυτό δεν είναι άλλο από το να δοθούν τα εισιτήρια για Champions και Europa League με βάση το ranking των ομάδων.

Να αναφέρουμε εδώ ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 34η θέση της UEFA (το Champions League απαρτίζεται από 32 ομάδες στη φάση των ομίλων), ο ΠΑΟΚ στην 73η θέση, ενώ η ΑΕΚ στην 92η.

πηγή: newsit.gr