Η UEFA σκέφτεται επανεκκίνηση των διοργανώσεων χωρίς VAR λόγω κορονοϊού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 19:25 Η UEFA σκέφτεται επανεκκίνηση των διοργανώσεων χωρίς VAR λόγω κορονοϊού

Την κατάργηση του VAR για το υπόλοιπο της σεζόν, εφόσον αυτή επανεκκινήσει, εξετάζει σοβαρά η UEFA, καθώς οι αποστάσεις μεταξύ των ατόμων που βρίσκονται στο control room είναι πολύ μικρές και υπάρχει κίνδυνος πιθανής μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η αυριανή (24/4) τηλεδιάσκεψη της UEFA με τις 55 ομοσπονδίες που είναι μέλη της, αναμένεται να κρίνει την τύχη της φετινής σεζόν, τουλάχιστον όσον αφορά τις διεθνείς διοργανώσεις του Champions League και του Europa League.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει δημοσίευμα του RMC Sport, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αναμένεται να προτείνει και ένα πολύ αυστηρό μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό, το οποίο ίσως προκαλέσει αντιδράσεις.

Αυτό έχει να κάνει με τη συνέχιση των διοργανώσεων χωρίς τη χρήση VAR. Ο λόγος που θα γίνει αυτή η πρόταση έχει να κάνει με τη μικρή απόσταση που υπάρχει μεταξύ τεχνικών και διαιτητών εντός του control room, όπου και βρίσκεται το σύστημα.

Με τις διοργανώσεις πάντως να βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η αντίδραση των ομάδων, ενώ σημειώνεται ότι αυτή δεν θα είναι η μόνη αλλαγή που θα συζητηθεί καθώς ήδη είναι πολλά τα σενάρια για τη δομή που θα ακολουθηθεί ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η σεζόν.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση