Τρέχουν τα έργα και για τα δύο μουσεία του γηπέδου της ΑΕΚ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 12:15 Τρέχουν τα έργα και για τα δύο μουσεία του γηπέδου της ΑΕΚ

Στον ίδιο χώρο θα δημιουργηθεί και εκκλησάκι του Οσίου Λουκά.

Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει βάλει «φρένο» στην αγωνιστική δραστηριότητα στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο και στο ζήτημα κατασκευής της «Αγιά Σοφιάς», του ποδοσφαιρικού γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ταυτόχρονα με το έργο της υπογειοποίησης, πραγματοποιούνται και οι εργασίες για τα δύο μουσεία που περιλαμβάνονται στο πρότζεκτ: αυτό της ιστορίας του συλλόγου (που θα βρίσκεται και το κέρινο ομοίωμα του Κώστα Βουτσά) και εκείνο του προσφυγικού ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες πηγαίνουν στον χώρο του εργοταξίου νταλίκες με μεταλλικά υλικά, που προορίζονται για τις σχετικές εργασίες. Στον χώρο μπροστά από την παλιά «Σκεπαστή» θα στεγαστούν η αίθουσα των δεξιώσεων, η μπουτίκ της ομάδας, δύο αίθουσες, μια VIP και άλλη μια VIP Lounge, το καφενείο και το στιλβωτήριο.

Επίσης, στον ίδιο χώρο του γηπέδου θα βρίσκεται το εκκλησάκι του Οσίου Λουκά, στη μνήμη του ιστορικού προέδρου και ευεργέτη του «δικεφάλου», Λουκά Μπάρλου. Μάλιστα, σύμφωνα με τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ, εκεί θα πραγματοποιούνται και τελετές, όπως γάμοι.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση