Οι ομάδες της Superleague αποφάσισαν επανέναρξη του πρωταθλήματος με ενστάσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 17:49 Οι ομάδες της Superleague αποφάσισαν επανέναρξη του πρωταθλήματος με ενστάσεις

Την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος επιθυμεί η πλειοψηφία των ομάδων της Superleague με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να είναι αντίθετος και τον ΠΑΟΚ να έχει ενστάσεις.

Με εξαίρεση την άρνηση του Γιάννη Αλαφούζου από πλευράς Παναθηναϊκού, την οποία συμμερίστηκαν οι εκπρόσωποι του Πανιωνίου και του Παναιτωλικού, και τις ενστάσεις του Μάκη Γκαγκάτση από πλευράς ΠΑΟΚ, οι υπόλοιπες ομάδες της Superleague εμφανίστηκαν θετικές και δήλωσαν υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος και της ολοκλήρωσης της σεζόν.

“Δεν παίρνουμε απόφαση για το αν ξεκινάμε. Συζητάμε για το αν θα στείλουμε αίτημα και μετά βλέπουμε τα επόμενα βήματα. Αν είμαστε θετικοί, μπορούμε να αρχίσουμε την επόμενη εβδομάδα σε μικρά γκρουπ προπονήσεις και θα περιμένουμε την υγειονομική επιτροπή”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Superleague, Μηνάς Λυσάνδρου.

Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος όμως εμφανίστηκε αρνητικός λέγοντας: “Οι αρχές απαγορεύουν τις ομαδικές προπονήσεις. Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε. Αν κολλήσει έστω κι ένας τι θα γίνει; Εκπλήσσομαι με την ομοθυμία της επανέναρξης”, ανέφερε, ενώ μαζί του συμφώνησαν οι εκπρόσωποι Παναιτωλικού (Φώτης Κωστούλας) και Πανιωνίου (Χρήστος Δάρας).

“Η κυβέρνηση που γνωρίζει έχει αποφανθεί ότι ομαδικές προπονήσεις δεν επιτρέπονται. Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία διέκοψαν. Στον ίδιο δρόμο είναι Ιταλία και Αγγλία. Όλες οι καφετέριες έχουν διακόψει τη συνδρομή της Nova. Στο τέλος θα φτάσει στο σημείο η Nova να μας ζητάει και χρήματα πίσω. Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα χάσουμε πολύ περισσότερα από αυτά που θα κερδίσουμε. Ξεχάστε τα διαρκείας. Όλα τα ματς και του χρόνου θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.Θα είναι επικίνδυνο να παίξουμε. Τι θα κανουμε; Θα πιέσουμε υπουργούς για να αλλάξουν απόφαση για τις ομαδικές προπονήσεις;”, πρόσθεσε ο κ. Αλαφούζος.

Αμφιβολίες εξέφρασε ο ΠΑΟΚ, με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Μάκη Γκαγκάτση να λέει: “Προτείνω να δώσουμε ένα χρονικό περιθώριο για να αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις και αν ξεπεραστεί αυτό, τότε να διακοπεί το πρωτάθλημα”.

Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης, διαφώνησε: “Είναι εντολή της κυβέρνησης ότι μπορεί να ξαναξεκινήσει το πρωτάθλημα. Όπου έχει διακοπεί το πρωτάθλημα, διεκόπη με εντολή του πρωθυπουργού”, ενώ μαζί του συμφώνησε και ο εκπρόσωπος του ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης, επικαλούμενος μάλιστα και την απώλεια των τηλεοπτικών εσόδων σε αντίθετη περίπτωση

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση