Η FIFA κάνει σκέψεις για τεράστια αλλαγή στο ποδοσφαιρικό καλεντάρι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Μαΐου 2020 17:22 Η FIFA κάνει σκέψεις για τεράστια αλλαγή στο ποδοσφαιρικό καλεντάρι

Ο κορωνοϊός προκάλεσε ένα τεράστιο «σοκ» στο χώρο του ποδοσφαίρου, πηγαίνοντας… πίσω πρωταθλήματα και αναβάλλοντας διοργανώσεις. Η FIFA φαίνεται πως κάνει σκέψεις για να αλλάξει ριζικά το καλεντάρι κάθε έτους.

Η FIFA εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, προκειμένου να βοηθήσει το ποδόσφαιρο να επιστρέψει στην… κανονικότητα. Όπως προκύπτει, οι άνθρωποι της παγκόσμιας ομοσπονδίας κάνουν σκέψεις ακόμα και για να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο καλεντάρι του ποδοσφαίρου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της CONCACAF και αντιπρόεδρος της FIFA, Βίκτορ Μονταλιάνι σε συνέντευξή του στον «Radio Sportiva», γίνονται σκέψεις να αλλάξει το καλεντάρι και κάθε έτος να είναι και μία σεζόν (η ποδοσφαιρική χρονιά να διαρκεί ένα ημερολογιακό έτος).

«Έχουμε ήδη αρχίσει να σκεφτόμαστε πως να φτιάξουμε ένα νέο καλεντάρι μέχρι το 2024. Σκεφτόμαστε πιθανούς τρόπους για το πως να ξαναφτιάξουμε το ποδόσφαιρο, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλο τον κόσμο, να βελτιώσουμε τα πράγματα στις ημερομηνίες. Είναι μια συζήτηση που πρέπει να γίνει με τις ομοσπονδίες.

Έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε αυτό γιατί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ θα παιχτεί τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο και τότε θα είναι μια επιλογή για να το δοκιμάσουμε. Ήδη εδώ στην Αμερική παίζουμε με αυτόν τον τρόπο, με το καλεντάρι ουσιαστικά να είναι σε ένα έτος και αυτό θα μπορούσε να είναι η λύση για την Ευρώπη και την Αφρική.

Είναι, όμως, κάτι που πρέπει να συζητηθεί. Είναι κάτι που πρέπει να το δούμε, ίσως είναι μια λύση για τα δύο επόμενο χρόνια και για τον χειμώνα που θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βίκτορ Μονταλιάνι.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση