Ο λόγος που ο Μάικλ Τζόρνταν υπέγραψε με την Nike – Ένα deal που του απέφερε 1,3 δισ. δολάρια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαΐου 2020 23:14 Ο λόγος που ο Μάικλ Τζόρνταν υπέγραψε με την Nike – Ένα deal που του απέφερε 1,3 δισ. δολάρια

Σύμφωνα με το Forbes, ο Μαικλ Τζόρνταν έχει κερδίσει περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια από την συμφωνία συνεργασίας του με την Nike (1984), η οποία ήταν μέγας υποστηρικτής του και τον βοήθησε να εξελιχθεί σε “είδωλο”.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη συμφωνια χορηγίας στον χώρο του αθλητισμού, η οποία φυσικά βοήθησε και την Nike να μετεξελιχθεί από “αουτσάιντερ” σε μια από τις ισχυρότερες και πολυτιμότερες μάρκες στον κόσμο.

Βέβαια, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί αν δεν ήταν οι γονείς του Τζόρνταν, οι οποίοι τον πίεσαν να ακούσει την προσφορά της Nike, που τότε ο αθλητής δεν είχε σε μεγάλη εκτίμηση, καθώς ήθελε να συνεργαστεί με την adidas.

Στο 5ο επεισόδιο του “The Last Dance”που προβλήθηκε την Κυριακή το βράδυ, ο Τζόρνταν αναφέρει ότι παραλίγο να υπογράψει με την adidas, ωστόσο η μητέρα του δεν τον άφησε και τον πίεσε να ακούσει πρώτα την πρόταση της Nike.

“Η μητέρα μου είπε, ‘Θα ​​πας να τους ακούσεις. Μπορεί να μην σου αρέσει, αλλά θα πας να τους ακούσεις'”, είπε ο Τζόρνταν στο επεισόδιο και συνέχισε λέγοντας ότι “Eκείνη ήταν που με έβαλε στο αεροπλάνο για να πάω να ακούσω την πρόταση της Nike”.

πηγή: perpetual.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση