Μήνυμα προς την Premier League: “Διακυβεύονται οι ζωές των ανθρώπων”

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Μαΐου 2020 10:17 Μήνυμα προς την Premier League: “Διακυβεύονται οι ζωές των ανθρώπων”

Ο επικεφαλής αστυνόμευσης στο βρετανικό ποδόσφαιρο εξέφρασε τις ανησυχίες του, με αφορμή τις προσπάθειες που γίνονται για επανέναρξη της Premier Legaue και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από ομάδες σε συγκεκριμένες ιδέες.

Οι συζητήσεις σχετικά με την επανέναρξη των αγώνων της Premier League… δίνουν και παίρνουν, με την τελευταία ενημέρωση των συλλόγων να κάνει λόγο για ματς σε ουδέτερα γήπεδα, εγκεκριμένα από άποψη υγείας και ασφάλειας. Φυσικά… δεν λείπουν οι αντιδράσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπράιτον, Πολ Μπαρμπέρ, δήλωσε ότι η ομάδα του ήταν αντίθετη με την παραίτηση του πλεονεκτήματος εντός έδρας και ο ομόλογός του της Άστον Βίλα, Κρίστιαν Πάρσλοου, δήλωσε ότι ο υποβιβασμός θα ήταν μία καταστροφή 200 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Μαρκ Ρόμπερτς, ο επικεφαλής αστυνόμευσης στο βρετανικό ποδόσφαιρο, είπε στον Sky ότι ανησυχεί για ορισμένα από τα σχόλια που είχε ακούσει σχετικά με τις προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Ρόμπερτς, οι σύλλογοι της Premier League που αντιτάχθηκαν στην ιδέα να παίξουν τους υπόλοιπους αγώνες τους σε ουδέτερα γήπεδα, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι διακυβεύονται οι ζωές των ανθρώπων και οι ανησυχίες για το ποδόσφαιρο πρέπει βρεθούν σε δεύτερη μοίρα.

«Τα πράγματα που αρχίζουν να με απασχολούν λίγο καθώς πλησιάζουμε σε μια πιθανή επανεκκίνηση είναι σχόλια που ακούμε από τους ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας.

«… Σχόλια όπως «μπορεί να υποβιβαστούμε »,«δεν θέλουμε να παίξουμε σε ουδέτερα γήπεδα»,«όταν παίζαμε εκτός έδρας υπήρχαν οπαδοί στο γήπεδο», «παίζουμε στην έδρα μας χωρίς οπαδούς που είναι μειονέκτημα »,« θέλουμε να πάρουμε το τρόπαιο », τα καταλαβαίνω σε ένα ποδοσφαιρικό πλαίσιο ότι όλα αυτά είναι μεγάλη υπόθεση. Αλλά στο πλαίσιο όπου 30.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει (στο Ηνωμένο Βασίλειο) και ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται, τότε δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση. Θέλουμε να δουλέψουμε με το ποδόσφαιρο … να επανεκκινήσει η σεζόν για εμπορικούς λόγους, για τους ηθικούς λόγους … αλλά πρέπει να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας ότι δεν μπορεί να διακινδυνεύσει να θέσει σε κίνδυνο μια ακόμη ζωή,» πρόσθεσε.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση