Premier League: Δόθηκε το «οκ» για… σέντρα τον Ιούνιο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020 21:40 Premier League: Δόθηκε το «οκ» για… σέντρα τον Ιούνιο

Η Premier League μπήκε στις… ράγες για την επανέναρξη της. Η βρετανική Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως από την 1η Ιουνίου -καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα μπορούν να διεξαχθούν και πάλι αθλήματα.

Την… άδεια της, για την επιστροφή στην αθλητική δράση από 1η Ιουνίου έδωσε η βρετανική κυβέρνηση, κάτι που σημαίνει πως –αν όλα πάνε καλά- θα έχουμε και πάλι «σέντρα» στην Premier League.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, δεν επιτρέπεται να διεξαχθεί κανένα επαγγελματικό άθλημα στη Μ. Βρετανία μέχρι 1 Ιουνίου. Όπως τονίζεται, πως οι αγώνες που θα διεξαχθούν στη συνέχεια, θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Θυμίζουμε πως η Premier League έχει μπει στον «πάγο» από τις 13 Μαρτίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Συνολικά θα διεξαχθούν 92 αγώνες με την επανεκκίνηση της, με τη Λίβερπουλ να είναι μια… ανάσα από το να σηκώσει την κούπα.

Η κυβέρνηση δημοσίευσε ένα πρωτόκολλο οδηγιών 50 σελίδων που περιγράφει λεπτομερώς πώς η Αγγλία θα αρχίσει να χαλαρώνει τα μέτρα. Μετά την 1η Ιουνίου «… θα επιτρέπεται η πραγματοποίηση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων πίσω από κλειστές πόρτες, αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο κοινωνικής επαφής μεγάλης κλίμακας».

Οι σύλλογοι της Premier League αναμένεται να συναντηθούν άμεσα για να συνεχίσουν τις συζητήσεις για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Παράλληλα, μέχρι την 1η Ιουνίου δεν θα διεξαχθούν αγώνες κρίκετ στην Αγγλία και την Ουαλία. Οι βρετανικές ιπποδρομίες θα ξαναρχίσουν πίσω από κλειστές πόρτες αργότερα, τον ίδιο μήνα, ενώ το ράγκμπι στοχεύει να ξεκινήσει και πάλι στις αρχές Ιουλίου.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση