Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Formula 1: Στον «αέρα» τα Grand Prix του Σίλβερστοουν

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 19:14 Formula 1: Στον «αέρα» τα Grand Prix του Σίλβερστοουν ΦΩΤΟ Reuters

Νέο πρόβλημα στη Formula 1! Τα μέτρα που έχει πάρει η βρετανική κυβέρνηση, κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, φαίνεται πως κάνουν πάρα πολύ δύσκολη τη διεξαγωγή Grand Prix στην πίστα Σίλβερστοουν.

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να θέτει σε καραντίνα 14 ημερών όσους ταξιδιώτες προέρχονται από το εξωτερικό, δεν αποκλείεται να… τινάξει στον αέρα τον προγραμματισμό για τη διεξαγωγή δύο Grand Prix της Formula 1 στην πίστα του Σίλβερστοουν.

Εκπρόσωπος της διοργάνωσης δήλωσε ότι υπό τις συνθήκες αυτές είναι πρακτικά αδύνατον να γίνουν αγώνες στην Αγγλία και προειδοποίησε ότι θα τεθούν σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που σχετίζονται με το πρωτάθλημα.

Οι ιθύνοντες της F1 ζητούν να υπάρξει η εξαίρεση τους από τα μέτρα για την καραντίνα, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω μέτρο είναι περιττό. «Θα ταξιδέψουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο με πτήσεις αποκλειστικά για τη Formula 1 και το προσωπικό θα υποβληθεί σε τεστ, οπότε η καραντίνα δεν είναι απαραίτητη» επισήμανε ο εκπρόσωπος του πρωταθλήματος.

Η σεζόν της Formula 1, που έχει τεθεί σε αναστολή λόγω της πανδημίας, αναμένεται να αρχίσει με δύο αγώνες στην Αυστρία, στις 5 και 12 Ιουλίου, και προγραμματίζεται να συνεχιστεί με ακόμη δύο Grand Prix στο Σίλβερστοουν. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση με τα μέτρα της βρετανικής κυβέρνησης, εξετάζεται η μεταφορά των δύο αυτών αγώνων στην πίστα του Χοκενχάιμ, στη Γερμανία.

Πηγή: Newsit.gr