Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης ανακοίνωσε το… τέλος! «Τα ποδοσφαιρικά μπαίνουν στη ντουλάπα»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Μαΐου 2020 20:08 Ο Αλέξανδρος Τζιόλης ανακοίνωσε το… τέλος! «Τα ποδοσφαιρικά μπαίνουν στη ντουλάπα»

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης ανακοίνωσε -μέσω των social media- την αποχώρηση του από την ενεργό δράση σε ηλικία 35 ετών.

Είχε μια… γεμάτη καριέρα, την οποία πολλοί ποδοσφαιριστές θα ζήλευαν. Σε ηλικία 35 ετών, όμως, ο Αλέξανδρος Τζιόλης πήρε τη μεγάλη απόφαση να.. κρεμάσει τα παπούτσια του!

Πάρα από τις… ελληνικές φανέλες των Πανιωνίου, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, ο Τζιόλης αγωνίστηκε σε Γερμανία (Βέρντερ Βρέμης), Ιταλία (Σιένα), Ισπανία (Σανταντέρ), Γαλλία (Μονακό), Κύπρο (ΑΠΟΕΛ), Τουρκία (Καϊσερίσπορ), Σκωτία (Χαρτς) και Σαουδική Αραβία (Αλ-Φαΐχα).

Είχε 75 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας. Με τη «Γαλανόλευκη» αγωνίστηκε στην τελική φάση του Euro 2008 Και του Μουντιάλ 2010, ενώ ήταν στην αποστολή και το 2014. Επίσης, είναι από τους λίγους Έλληνες παίκτες που έχει παίξει σε τελικό διασυλλογικής διοργάνωσης (το 2009 στο Κύπελλο UEFA με τη Βέρντερ Βρέμης).

Στην καριέρα του είχε συνολικά 505 συμμετοχές και 21 γκολ. Η πιο «γεμάτη» θητεία του ήταν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Στο «τριφύλλι» κατέγραψε 123 συμμετοχές και 7 γκολ, ενώ στον ΠΑΟΚ είχε 111 συμμετοχές και 4 γκολ.

Η ανάρτηση του Αλέξανδρου Τζιόλη

«Ο πιτσιρικάς που, μαγεμένος από τη μπάλα, ονειρευόταν να παίξει ποδόσφαιρο μεγάλωσε. Έγινε επαγγελματίας, είχε την τύχη να εκπληρώσει τους στόχους του, να εκπροσωπήσει τη χώρα του σε μεγάλες διοργανώσεις, να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε κορυφαίο επίπεδο, να κερδίσει τίτλους.

Πλέον ήρθε η κατάλληλη στιγμή ν’ αφήσω μέσα μου μια διαδρομή και να ξεκινήσω μια νέα. Με νέες προκλήσεις. Σταματάω την καριέρα μου γεμάτος παραστάσεις, αλλά όχι χορτασμένος. Τα ποδοσφαιρικά μπαίνουν στη ντουλάπα. Η οπτική αλλάζει. Η αγάπη για το ποδόσφαιρο, ποτέ.»

πηγή: newsit.gr