Euroleague: "Χωρίς πρωταθλητή φέτος, με τις ίδιες ομάδες του χρόνου"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 15:07 Euroleague: "Χωρίς πρωταθλητή φέτος, με τις ίδιες ομάδες του χρόνου"

Η Euroleague ανακοίνωσε και επίσημα το τέλος της φετινής σεζόν (2019-20) στη διοργάνωση, ενημερώνοντας παράλληλα τι μέλλει γενέσθαι για την επόμενη σεζόν στην κορυφαία μπασκετική διασυλλογική διοργάνωση αλλά και στο Eurocup.

Για την απόφαση να ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου 2020, η επόμενη σεζόν (2020-21), ενημέρωσε η διοργανώτρια αρχή της Euroleague, στην ανακοίνωση με την οποία βάζει και τυπικά τέλος στη φετινή σεζόν, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό πως δεν θα υπάρχουν wild cards, αφού οι ομάδες θα παραμείνουν οι ίδιες 18 με φέτος.

Σε ότι έχει να κάνει με το Eurocup, αυτό θα ξεκινήσει την 30η Σεπτεμβρίου 2020, με τις 8 ομάδες που είχαν πάρει φέτος την πρόκριση στα προημιτελικά -φάση στην οποία βρισκόταν ο θεσμός πριν τη διακοπή- να έχουν εξασφαλισμένη την παρουσία τους στη διοργάνωση και του χρόνου, άρα ο Προμηθέας θα δώσει κανονικά το “παρών”.

Η ανακοίνωση της Euroleague

“Οι μέτοχοι της Euroleague ανακοινώνουν αποφάσεις για τις σεζόν 2019-20 και 2020-21.

Η σεζόν 2019-20 σε Euroleague και Eurocup ακυρώνονται. Οι φετινές ομάδες συνεχίζουν στις διοργανώσεις για τη σεζόν 2020-21.

Η επόμενη σεζόν ξεκινά την 1η Οκτωβρίου στην Euroleague και 30 Σεπτεμβρίου στο Eurocup.

Υπήρξε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μετόχων για τέταρτη φορά από την διακοπή της δράσης στις 12 Μαρτίου λόγω του κορονοϊού.

Ακολουθώντας την απόφαση της προσωρινής διακοπής της αγωνιστικής δράσης, προσπάθησαν όλες οι πλευρές, η Λίγκα, οι ομάδες, οι παίκτες κι έδειξαν διάθεση να συνεχιστεί η σεζόν.

Έχοντας ερευνήσει κάθε δυνατή επιλογή η Λίγκα αποφάσισε να διακόψει οριστικά τη σεζόν σε Euroleague και Eurocup όπως και το τουρνουά των μικρών ηλικιών για τους παρακάτω λόγους:

Η υγεία κι η ασφάλεια των αθλητών, φιλάθλων, προσωπικού, συνεργατών και της τοπικής κοινωνίας παραμένει βασική προτεραιότητά μας.

Οι ποικίλες αντιδράσεις στον κορονοϊό από χώρα σε χώρα δεν εγγυώνται πως όλες οι ομάδες θα είχαν τις ίδιες μέρες προετοιμασίας και προπόνησης.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω οι τοπικές Αρχές είχαν διαφορετικά μέτρα ασφαλείας για τους πολίτες και δεν μπορούσαν να εγγυηθούν πως όλες οι ομάδες θα είχαν την δυνατότητα να ταξιδέψουν σε πόλη που θα επιλέγαμε.

Ο περιορισμένος χρόνος προπονήσεων των τριών εβδομάδων θα αύξανε τις πιθανότητες τραυματισμών στους παίκτες.

Για λόγους δικαιοσύνης δεν ήταν δυνατόν να περιορίσουμε τον αριθμό των ομάδων που θα συνέχιζαν στην διοργάνωση.

Παρά το εξοντωτικό ιατρικό πρωτόκολλο και την αβεβαιότητα που υπάρχει αν κάποιος παίκτης, προπονητής ή διαιτητής βρισκόταν θετικός σε τεστ θα έπρεπε να μπει στην απομόνωση για 14 μέρες. Θα ήταν αδύνατον για αυτό το λόγο να εγγυηθούμε πως θα ολοκληρωνόταν τον Ιούλιο.

Δεν θέλαμε να αλλάξουμε τις ημερομηνίες και να μεταθέσουμε για αργότερα την επόμενη σεζόν αφού δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στο καλεντάρι της κάθε Λίγκας και των εθνικών ομάδων το καλοκαίρι του 2021.

Διατηρώντας τις αρχές που πρεσβεύουμε και της δικαιοσύνης δεν αναγνωρίζουμε καμία ομάδα ως πρωταθλήτρια τόσο στην Euroleague όσο και στο Eurocup.

Ευχαριστούμε όλες τις πόλεις που εξέφρασαν ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν τη συνέχεια των διοργανώσεων μας με ασφάλεια και άριστη συνεργασία.

Κατέβαλλαν πολλές προσπάθειες κι έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για να διασφαλίσουν κάθε λεπτομέρεια ώστε να στεφθεί με επιτυχία η σεζόν”.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση