Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φλόιντ: Συγκλονιστικός Γιάννης Αντετοκούνμπο! Πρωτοστάτησε σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας (videos)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020 11:33 Φλόιντ: Συγκλονιστικός Γιάννης Αντετοκούνμπο! Πρωτοστάτησε σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας (videos)

“Θέλουμε την αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη και για αυτό είμαστε εδώ”, ήταν τα λόγια του Γιάννη Αντετοκούνμπο κατά τη διάρκεια διαδηλώσης -στην οποία πρωτοστάτησε- κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέβηκε στο κέντρο του Μιλγουόκι και διαδήλωσε μαζί με τα αδέρφια του, Θανάση και Αλέξανδρο, τη μητέρα τους Βερόνικα, τη σύντροφό του Μαράια Ρίντλσπριγκερ και το γιο τους, Λίαμ. Στο πλευρό τους ήταν και αρκετοί παίκτες των Μπακς, όπως οι Μπρουκ Λόπεζ, Φρανκ Μέισον, Στέρλινγκ Μπράουν και Ντόντε Ντι Βιντσέντζο.

Ο 25άχρονος γκαρντ/φόργουορντ, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες, φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν “Δεν μπορώ να αναπνεύσω”, φορούσε μάσκα και γάντια εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και μοίρασε μπουκάλια με νερό στους υπόλοιπους διαδηλωτές.

 

 

Απευθυνόμενος στο πλήθος, φώναξε: “Αυτή είναι η πόλη μας και ήρθαμε εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθεια. Θέλουμε την αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη και για αυτό είμαστε εδώ. Για αυτό είμαστε σε αυτήν την παρέλαση μαζί σας. Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει εδώ, στο Μιλγουόκι, και να μη φοβάται να περπατάει στους δρόμους. Δεν θέλω το παιδί μου να έχει μίσος στην καρδιά του”.