Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νάπολι – Γιουβέντους: Ώρα… στέψης στο Κύπελλο Ιταλίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 12:19 Νάπολι – Γιουβέντους: Ώρα… στέψης στο Κύπελλο Ιταλίας

Μεγάλη “μάχη” απόψε (17.06.2020 / 22:00 / Mega) στο Ολίμπικο της Ρώμης. Νάπολι και Γιουβέντους τίθενται αντιμέτωπες στον 73ο τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

Το τρίμηνο lock down που επέβαλε ο κορονοϊός στο ποδόσφαιρο της Ιταλίας έλαβε τέλος και οι γείτονες ετοιμάζονται να δουν ποια από τις Νάπολι και Γιουβέντους θα σηκώσουν το Κύπελλο Ιταλίας, στον τελικό του “Ολίμπικο”.

Μια ποδοσφαιρική… κόντρα βορρά – νότου, που γίνεται λίγο πριν την επανέναρξη της Serie A (μπήκε στο… ψυγείο μετά τις 9 Μαρτίου). Οι δύο ομάδες θα «μονομαχήσουν» για τον πρώτο τίτλο της σεζόν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους. Η πρώτη τους κόντρα στον τελικό της διοργάνωσης έγινε τη σεζόν 2011-2012, με τους “παρτενοπέι” να επικρατούν με 2-0.

Στο πλαίσιο του Coppa Italia, έχουν γίνει 11 ματς μεταξύ των δύο ομάδων, με τη Γιουβέντους να έχει… ισχνό προβάδισμα με 5 νίκες έναντι 4 της Νάπολι και 2 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα (με 17 γκολ και από τις δύο ομάδες) Σε σύνολο 179 ματς, οι τυπικά γηπεδούχοι έχουν 39 νίκες, 84 η «γηραιά κυρία» , ενώ 56 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

 

 

Εφόσον η Νάπολι σηκώσει το Κύπελλο Ιταλίας, στην δέκατη παρουσία της σε τελικό, θα φτάσει τις 6 κατακτήσεις. Η ομάδα του ιταλικού νότου στέφθηκε για τελευταία φορά κυπελλούχος Ιταλίας το 2014.

Όσον αφορά την πολυνίκη του θεσμού, Γιουβέντους (των 18 τελικών) μετράει 13 κατακτήσεις στο Coppa Italia. Οι «μπιανκονέρι» ευελπιστούν με το Κύπελλο να κάνουν την… αρχή για την κατάκτηση τίτλων στην αγωνιστική περίοδο 2019-20, καθώς προηγούνται στη βαθμολογία της Serie A (σ.σ. με 63 βαθμούς σε 26 παιχνίδια, έναντι 62 της δεύτερης Λάτσιο). Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο κύπελλο που κατέκτησε η Γιουβέντους το 2018 ,ήταν το τέταρτο διαδοχικό για την ομάδα.

Ο τελικός θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, ενώ, εάν μετά τη συμπλήρωση των 90 λεπτών δεν υπάρχει νικητής, οι δύο φιναλίστ θα λύσουν απευθείας τις… διαφορές τους στα πέναλτι. Να επισημάνουμε ότι στον πάγκο της “βέκια σινιόρα” βρίσκεται ο πρώην τεχνικός της Νάπολι, Μαουρίσιο σάρι.

Την ίδια στιγμή, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα αγωνιστεί στον 31ο τελικό της καριέρας του. Ο Πορτογάλος επιθετικός έχει κερδίσει τους 21 και έχει χάσει τους 9. Ποτέ όμως δεν έχει ηττηθεί σε δύο διαδοχικούς. Πιο πρόσφατος ήταν το Σούπερ Καπ με τη Λάτσιο στις 22 Δεκεμβρίου, το οποίο η Γιουβέντους έχασε (3-1 στο Ριάντ).

Να θυμίσουμε ότι οι «παρτενοπέι» απέκλεισαν την Ίντερ στα ημιτελικά του θεσμού και η παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο ξεπέρασε το εμπόδιο της Μίλαν.

Στην αποστολή της Νάπολι κατάφερε να μπει ο Κώστας Μανωλάς. Ο 29χρονος αμυντικός ξεπέρασε τη θλάση δευτέρου βαθμού στον δεξιό μηρό, που έπαθε με την επανέναρξη των προπονήσεων -μετά την καραντίνα που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού- και έχοντας προπονηθεί τις τελευταίες τρεις μέρες, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή από τον Τζενάρο Γκατούζο. Στους… εκλεκτούς και ο Ορέστης Καρνέζης.

 

 

πηγή: newsit.gr