ΑΕΚ – Άρης: Χ-αμένη ευκαιρία για την Ένωση, “παλικαρίσιος” βαθμός για τους Θεσσαλονικείς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020 23:49 ΑΕΚ – Άρης: Χ-αμένη ευκαιρία για την Ένωση, “παλικαρίσιος” βαθμός για τους Θεσσαλονικείς

Σε ένα ματς με συνεχείς διακυμάνσεις στο σκορ και με ένα καταπληκτικό δεύτερο μέρος, ΑΕΚ και Άρης έμειναν στην ισοπαλία (2-2) για την 3η αγωνιστική των Play Off της Superleague, με την Ένωση να ισοβαθμεί πλέον τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και τους Θεσσαλονικείς να δίνουν το… στίγμα τους ενόψει της ρεβάνς του Κυπέλλου την Τετάρτη.

Σε ένα ματς που όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ έμεινε στην ισοπαλία με τον Άρη, αφού αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, από τον Άρη των πολλών προβλημάτων (έχασε Βέλεθ και Σόουζα με αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο μέρος) ισάριθμες φορές απάντησε και γλίτωσε τα… χειρότερα, αφού πλέον είναι ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ στους 56 βαθμούς στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά το ματς και είχε την ευκαιρία να προηγηθεί μόλις στο 4′ αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε εντυπωσιακά την εξ’ επαφής κεφαλιά του Αραούχο, μετά από πάσα με το κεφάλι του Σιμάνσκι. Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν ανοιχτά και γρήγορα, αλλά οι συνεχόμενες διακοπές που ξεκίνησαν από το 8ο μόλις λεπτό με τον τραυματισμό του Βέλεθ, δεν κατέστησαν δυνατό να συμβεί αυτό.

Ο Ισπανός αμυντικό αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή, ξεσπώντας σε λυγμούς αφού υπέστη θλάση, με τον Μπα να παίρνει τη θέση του, ενώ λίγο αργότερα Δεληζήσης και Σόουζα συγκρούστηκαν στην προσπάθειά τους να μαρκάρουν και οι δύο τον Μάνταλο, με τον Βραζιλιάνο να βγαίνει και αυτός νοκ άουτ και τον Λάρσον να παίρνει τη θέση του στο 27′.

Το καλό σουτ του Βέρντε στο 36′ έδιωξε σε κόρνερ ο Κουέστα, ενώ στο 40′ ο Σιμάνσκι έστειλε τη μπάλα να περάσει ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Κουέστα σε σουτ που επιχείρησε λίγο πιο πίσω από το σημείο του πέναλτι. Την ίδια στιγμή ο Άρης προσπαθούσε να κρατήσει τη μπάλα, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια απειλητική φάση, ενώ την μεγαλύτερη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ έχασε και και πάλι η ΑΕΚ στο δεύτερο, από τα επτά (!) λεπτά καθυστερήσεων που υπέδειξε ο διαιτητής στο πρώτο μέρος, όταν ο Αραούχο κυνήγησε μία χαμένη μπαλιά και έφυγε μόνος του με τον Κουέστα, έχοντας χώρο και χρόνο, αλλά πλάσαρε άστοχα άουτ και τα πρώτα 45 λεπτά ολοκληρώθηκαν χωρίς σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Άρη να έχει διάθεση να ρισκάρει περισσότερο και τελικά να παίρνει το προβάδισμα με αναπάντεχο τρόπο, αφού ο Μάνταλος υπέπεσε σε αχρείαστο -εκτός φάσης- πέναλτι πάνω στον Μπα, με τον Γκάμα να ευστοχεί από την Βούλα δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 56′. Μόλις 7 λεπτά αργότερα όμως ο αρχηγός της Ένωσης “διόρθωσε” το λάθος του, βγάζοντας εξαιρετική μπαλιά για τον Αραούχο που με πλασέ από κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

Η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του ματς “στριμώχνοντας” τον Άρη, με τον Σιμάνσκι να χάνει ξανά ανεπανάληπτη ευκαιρία για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ, αλλά ο σε μία αντεπίθεση οι παίκτες του Άρη συνεργάστηκαν υπέροχα, με τον Μαρτίνες (75′) να στέλνει με πανέμορφη γυριστή κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με 1-2.

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ολιβέιρα (86′), μετά από σπρώξιμο του Τόνσο πάνω στον Πορτογάλο, διαμόρφωσε το τελικό 2-2, το οποίο αφήνει δυσαρεστημένη αλλά και ανακουφισμένη την Ένωση, αφού παραμένει πλέον είναι ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ στους 56 βαθμούς στην δεύτερη θέση. Ο Άρης από την πλευρά του έφτασε τους 38 πόντους και είναι 5ος, περιμένοντας πλέον να… λύσει τις διαφορές του με την ΑΕΚ στη ρεβάνς του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας την Τετάρτη (24/6) στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

 

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση